Haberler

    Neden Umut Etmeyelim!

    Roma'yı zafere taşıyan Di Francesco'nun sırrı, inancı ve Cengiz Ünder hamlesi oldu.

    CELAL UMUT EREN
    Barcelona'yı 4-1'in rövanşında 3-0'la geçerek Şampiyonlar Ligi'nde yarı finaleçıkan İtalyan takımının başarı öyküsü dikkat çekiyor. Cengiz'in korneri ve Roma teknik direktörü Di Francesco'nun, "Neden sonuna kadar inanmayıp, umut etmeyelim" sözleri geceye damgasını vurdu.
    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde tarihe geçen Roma-Barcelona çeyrek final rövanş maçı, tüm dünyayı etkisi altına aldı. 4-1'ın rövanşında Barça'yı 3-0'la evinde geçen İtalyan ekibi, büyük bir iş başardı. Zafer gecesinde iki detay öne çıkarıldı. İlki Roma Teknik Direktörü Eusebio Di Francesco'nun takımına yönelik yaptığı motivasyon konuşması, ikincisi de sakatlığını atlatıp, son 20 dakika sahada kalan Cengiz Ünder'in sihirli ortası.
    Di Francesco'nun 4-1'lik yenilgiye rağmen umudunu yitirmeden, "Neden umut etmeyelim, neden sonuna kadar inanmayıp, umut etmekten vazgeçelim. Başarabileceğimize neden inanmayalım, sonuna kadar savaşacağız" sözleri öne çıkarıldı.
    Tarih yazan Roma'da oyuna 72. dakikada dahil olan milli yıldızımız Cengiz Ünder de 3. golde Kostas Manolas'a yaptığı ortayla dikkat çekti.
    Tarihi zaferin asistini yapan Cengiz, sakatlığı sonrası geceye damgasını vurdu. Teknik direktörü Eusebio Di Francesco'nun çok önem verdiği ve sakatlık süreci sonrası hem özel olarak hazırlanan hem de riske edilmeden bu maça getirilen genç futbolcu, geceye damgasını vurdu.
    Golü atan Manolas ve asisti yapan Cengiz Ünder, alkışları kaptı. Maç sonrası görüşlerini dile getiren Cengiz Ünder, "Bugün herhalde hayatımın en mutlu günü. Kendimi ilk defa bu kadar mutlu hissediyorum. İlk milli maçta attığım gol, bir de bugünkü, benim için tarif edilemez bir duygu" ifadelerini kullandı. 20 yaşındaki Cengiz, maç sonrası en ilginç açıklamaları ise sosyal medya üzerinden verdi. Yetenekli yıldız, Türklerin özelliğidir diyerek örneklediği mesajında, "Türkler'in çok ünlü bir lafı vardır: Geri dönüşlerin hastasıyız!" yorumunu getirdi.
    'Kalbimizle oynadık'

    Roma Teknik Direktörü Eusebio Di Francesco, tarihi zaferlerini yorumladı. Maç sonu konuşan başarılı teknik adam, "Kalbimizle oynadık, taktiğimize sadık kaldık. İlk maçtan çıkardığımız dersler önemliydi" dedi.
    Hedeflerinin final olduğunu vurgulayan İtalyan çalıştırıcı "Tabii ki finalde olmaya inanmalıyız. Neden inanmayalım? Hedefimiz tam da bu. Buraya kadar geldik, kimse bunu beklemiyordu, elbette daha ileri gidip daha fazlasını hedeflemeliyiz. Çıtayı her zaman yükseltmek lazım" diye konuştu.
    Hasılat rekoru!
    Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş mücadelesinde Roma-Barcelona karşılaşması rekor kırdı. 56 bin 480 seyirci olduğu ve 3 milyon 658 bin 530 euro hasılat elde edildiği açıklandı.Roma tarihinde en fazla hasılat edilen ikinci karşılaşma oldu.
    'Son mucize'

    İtalyan devi Roma'nın İspanyol ekibi Barcelona'yı 3-0 mağlup ederek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselmesi manşetlere çıkarıldı.
    İtalyan ANSA Ajansı'nda, deplasmanda attığı golün avantajıyla 1983-84 sezonundan bu yana ilk defa "Devler Ligi"nde adını yarı finale yazdıran başkent ekibinin yarı finale "uçtuğu" yazıldı.
    La Gazzetta dello Sport Gazetesi'nde, Roma'nın, "rüya gibi bir gece" sonrasında tur atladığı okuyuculara  aktarıldı.
    Kostas Manolas'ın attığı son golün  asistini milli futbolcu Cengiz Ünder'in yaptığı hatırlatılan gazetede, "Hayaller gerçek oldu, Roma Avrupa'nın ilk dördü arasında." ifadesi kullanıldı. La Stampa, "Tarihi atılım. Roma, Barça'yı 3-0 yenerek yarı finale uçtu" başlığıyla duyurdu. "Bir mucize olması gerekiyordu, o mucize gerçekleşti" yorumunda  bulunulan gazetede, "Roma'nın geri dönüşü Ünder'in asisti ve Manolas'la geldi. Olimpiyat Stadı bu golle çıldırdı" değerlendirmesi yapıldı. Corriere Della Sera da "Son bir mucizeye ihtiyaç vardı, Cengiz'in asistiyle Manolas gerçekleştirdi" ifadelerine yer verdi.
    8.Türk oldu

    Roma'nın Barcelona karşısındaki tarihi geri dönüşü ve 3-0'lık zaferinde başrollerden birini alan Cengiz Ünder, Türk futbol tarihine de geçti.
    Cengiz Ünder, Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynamaya hak kazanan 8. Türk futbolcu oldu. Öte yandan, 18 yaşındaki futbolcu, 'en genç' unvanını da kaptı.
    İşte diğer
    Türk yıldızlar:
    -Berkant Göktan (98-99)
    -Yıldıray Baştürk (01-02)
    -Emre Belözoğlu (02-03)
    -Okan Buruk (02-03)
    -Hamit Altıntop (09-10, 11-12)
    -Nuri Şahin (12-13)
    -Arda Turan (13-14)
    Özel paylaşım

    Dev karşılaşma sonrası Roma'nın sosyal medya hesaplarından özel bir Cengiz Ünder paylaşımı yapıldı. Animasyonlara başvurularak hazırlanan görselde, 'Reporting for duty' yani 'Görev için rapor' anlamına gelen bir paylaşım oldu. Cengiz'in asisti sonrası paylaşılan bu fotoğrafı büyük ilgi gördü.

    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Kostas Manolas Di Francesco Cengiz Ünder Roma Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title