Haberler

Üsküdar Belediyesi Ve Kariyer.Net'ten Anlamlı İş Birliği

Belediyecilikte bir ilk olarak gerçekleştirilen protokol ile iş bulmak için ÜSİM'e başvuruda bulunanlar, bundan böyle Kariyer.net'in mavi yaka istihdamını artırmak amacıyla geliştirdiği İşin Olsun uygulamasının sunduğu imkan ve fırsatlardan da yararlanabilecek.

Üsküdar'da yaşayanlara istihdam konusunda katkı sağlamak üzere faaliyet gösteren Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM), iş arayanları yeni istihdam fırsatlarıyla buluşturabilmek amacıyla Türkiye'nin en büyük online istihdam platformu Kariyer.net ile önemli bir iş birliğine imza attı.

Bu doğrultuda iş bulmak için ÜSİM'e başvuruda bulunanlar, Kariyer.net'in mavi yakalılara özel uygulaması İşin Olsun'un imkan ve fırsatlarından da yararlanabilecekler.

HİLMİ TÜRKMEN: "GENÇLERİMİZİ, İNSANIMIZI İŞ SAHİBİ YAPIYORUZ"

ÜSİM ile İşin Olsun arasında iş birliğini içeren protokol, 12 Nisan'da Üsküdar Belediyesi'nde düzenlenen törende, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal tarafından imzalandı. Türkmen törende yaptığı konuşmada, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında ÜSİM sayesinde 10 binden fazla kişiyi iş sahibi yaptıklarını, Üsküdar Belediyesi'nin 1.500'den fazla işvereni içeren İŞKUR, vakıf ve dernek iş birlikleriyle işsizliğe de çare olduğunu söyledi. Türkmen, "Şehrimiz ve insanımızla ilgili her türlü hizmeti üretmek ve uygulamak bizim görevimiz. Tüm hemşerilerimizin evine ekmek götürebileceği bir işinin olmasını sağlamak da önceliğimizdir. Sabah iş aramak için evinden çıkan kardeşlerimizin akşam iş sahibi olarak evlerine dönmesi ve ailesine ekmek götürecek olması bizleri de mutlu ediyor. Başta işsiz kardeşlerimize iş sağlamak, sonra da kariyer planlarını yaparken gençlerimize yardım etmek, projeler üreterek meslek sahibi olmalarına katkı sağlamak üzere Üsküdar İstihdam Merkezi her zaman halkımızın hizmetinde olmaya devam edecek. Yeni iş birliklerimizle çok sayıda gencimizi, insanımızı iş sahibi yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Fatih Uysal: "Bu iş birliğinin Üsküdar ve çevresindeki istihdamı pozitif yönde etkileyeceğine yürekten inanıyoruz."

Kariyer.net olarak 19 yıllık sektör tecrübeleri ve Türkiye'nin dört bir yanından toplanmış bilgilerle güçlü bir veri tabanına sahip olduklarını vurgulayan Kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal da bu veriyi anlamlandırmak için teknoloji yatırımları yaptıklarını söyledi. Bu doğrultuda İşin Olsun uygulamasını geliştirerek, mavi yaka iş ve eleman arayanların hizmetine ücretsiz olarak sunduklarını belirten Uysal sözlerine şöyle devam etti:

"İşin Olsun, mavi yaka adaylara lokasyon bazlı iş arama ve işverenlere telefonla direkt ulaşma imkânı tanıyor. İşin Olsun sayesinde adaylar, evlerinin yakınındaki işleri kolayca görüyor ve hızlıca iş bulabilme fırsatı yakalıyor. İşverenler ise uygulama üzerinden ilanlarını ücretsiz olarak yayınlayabiliyor. İşin Olsun mobil uygulaması bugüne kadar 1.3 milyondan fazla indirildi, toplam ilan sayısı 150 bini geçti, ilanlar ise 58 milyon görüntülenme sayısına ulaştı. İşin Olsun, şu an Üsküdar ve çevresinde 4.180 aday ve 1.093 ilan ile hizmet veriyor. Üsküdar Belediyesi ve ÜSİM ortaklığı ile amacımız, bu bölgede mavi yaka iş arayan adaylar ve işverenlerin daha büyük bir bölümüne ulaşarak onların hızlıca iş ve işçi bulmalarını sağlamak. Bu iş birliğinin Üsküdar'daki istihdamı pozitif yönde etkileyeceğine yürekten inanıyoruz."

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

ÜSİM ile İşin Olsun iş birliği kapsamında ÜSİM ekibi, ÜSİM'e gelen adayın isteklerini dinleyip, İşin Olsun uygulaması üzerinden adaya bir profil açacak. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra ÜSİM yetkilisi, adaya uygun işleri gösterecek. Aday da kabul ederse başvuru işlemi yapılacak. ÜSİM kaydettiği adayları kendi sistemine de işleyerek süreci takip edebilecek. Diğer yandan ÜSİM, aday toplamak istediği pozisyon için İşin Olsun uygulama üzerinden ilan da yayınlayacak. İlana gelen adaylarla direkt iletişime geçebilecek. Uygun adayları isterse mülakata alacak isterse de işverene yönlendirebilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Üsküdar Belediyesi Hilmi Türkmen Fatih Uysal Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title