Haberler

Ankara Su Havzası Koruma Yönetmeliği Masaya Yatırıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü ve Çubuk Belediye Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen programda ilçedeki ASKİ çalışmaları ve su havzası yönetmeliği hakkındaki sorunlar masaya yatırıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü ve Çubuk Belediye Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen programda ilçedeki ASKİ çalışmaları ve su havzası yönetmeliği hakkındaki sorunlar masaya yatırıldı.

Çubuk ilçesindeki tüm mahallelerin atık su hattı, içme suyu hattı, su depoları ve su havzası koruma yönetmeliğine ilişkin sorunlarının ele alındığı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezindeki değerlendirme toplantısına, ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Emirdoğan, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, AK Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, Çubuk Muhtarlar Dernek Başkanı Abdullah Esre, mahalle muhtarları ve besiciler katıldı.

Acehan, toplantıda yaptığı konuşmada, "Mahallelerimiz boşalıyor, hayvancılık ve tarım faaliyetleri azalıyor. Ahır yaparak hayvancılık yapmak isteyen vatandaşlarımızın önünde en büyük engel su havzası koruma yönetmeliği. Bununla ilgili önemli bir çalışma yapılması gerekiyor." dedi.

ASKİ'nin elinde bulunan Özlüce termal suyunun değerlendirilmesini isteyen Acehan, "ASKİ bu alana bir pansiyon ve havuz yaparsa bu yatırım ilçemizin ve o bölgenin gelişmesine büyük katkı verecektir. İlçemize içme suyu konusunda büyük yatırım yapıldı. Merkezdeki tüm vatandaşlarımız doğal kaynak suyu kalitesinde su içiyor." diye konuştu.

Kınacı ise Ankara'nın Sincan ve Çubuk aksına doğru geliştiğini, bu nedenle de iki bölgeye ayrı bir önem vereceklerini aktardı.

Kendilerine de su havzalarını koruma yönetmeliğiyle ilgili çok sayıda şikayet geldiğini dile getiren Kınacı, bu konuda güncellemelerin yapılacağını ve bir yıl gibi kısa sürede güncellemeleri bitirerek yürürlüğe koymayı planladıklarını ifade etti.

Kınacı, Çubuk'un su kaynaklarını koruyacaklarını ve hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülmesini sağlayacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili çalışma yapmaya başladık. Çubuk 2 ve Kavşakkaya barajlarının çok sıkı bir şekilde korunmaya çalışıldığını gördük. Bu kadar sıkı tedbirler almadan barajlarımızı koruyacağız. Bununla ilgili önümüzdeki ay ihaleye çıkacağız. İnşallah bir yıl içerisinde bu çalışmayı tamamlayacağız. Daha sonra sizlerin de görüşlerini aldıktan sonra bu planları tekrar revize edeceğiz."

AK Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş da sorunların bir an önce çözümünün önemine işaret etti.

Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Esre ise sorunlarını iletirken farklı farklı birimlere gitmenin ve çözüm yolu aramanın kendilerine yük getirdiğini ifade ederek, taleplerini iletecek bir birimin kurulması istedi.

Konuşmaların ardından Kınacı, Çubuklu muhtarların taleplerini dinledi.

Toplantı sonrasında su arıtma tesislerini ve su depolarını yerinde inceleyen ASKİ Genel Müdürü Kınacı, arıtma ve depolar hakkında yetkilerden bilgi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Tuncay Acehan Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title