Haberler

Trump'ın Bakanından Skandal 3'lü Zirve ve Afrin Yorumu: Suriye'yi Paylaşmak İçin Ordaydılar

Güncelleme:

3'lü zirve için "Suriye'yi paylaşmak için oradaydılar" yorumunu yapan ABD'nin Dışişleri Bakanı Pompeo, "Türkiye, Afrin'e girerek tekere bir çomak daha soktu." diyerek skandala imza attı.

ABD Dışişleri Bakanı atanmasıyla ilgili oturuma katılan CIA Direktörü Mike Pompeo'ya Türkiye'den ''NATO müttefiki bir ülke Rusya'dan S-400 alıyor'' diye söz edilerek Erdoğan-Putin-Ruhani zirvesi de soruldu. Pompeo bir yandan üçlü zirveyi ve Afrin operasyonunu eleştirirken diğer yandan ''Bu görüşmelerin parçası olabiliriz'' diye ekledi.

Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde Dışişleri Bakanı atanmasıyla ilgili oturumda konuşan CIA Direktörü Mike Pompeo, Suriye'den 'çökmüş devlet' diye söz etti.

Pompeo, ''Suriye'deki 'çökmüş devlet', insan haklarına, ulusal güvenliğe ve bölgesel istikrara yönelik giderek büyüyen bir tehdit oluşturuyor ve çok daha sert bir yanıtı hak ediyor'' dedi.

"RUSYA'YA YÖNELİK GERİ PÜSKÜRTME, CAYDIRICILIK POLİTİKASI"

Rusya'ya yönelik yaptırımların sertleştirilmesi çağrısı da yapan Trump yönetiminin şahin ismi, şunları söyledi:

''Dışişleri Bakanı olarak atanmam onaylanırsa, size garanti ederim ki, bu yönetim geride kalan 15 ayda olduğu gibi Rusya'yı geri püskürtmek, Rusya'ya yönelik caydırıcılık ilişkisini yeniden başlatmak için gerçek eylemlerde bulunmaya devam edecek.''

POMPEO'YA TÜRKİYE-RUSYA-İRAN ZİRVESİ SORULDU

Komite'nin önde gelen Demokrat üyelerinden Bob Menendez, Pompeo'ya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ankara'daki Suriye konulu zirvede birlikte çektirdikleri fotoğrafı sordu.

Fotoğrafı da gösteren Menendez, Türkiye'yi kast ederek "NATO müttefiki bir ülke Rusya'dan S-400 alıyor, IŞİD'i birlikte yendiğimiz Kürtlerle savaşıyor… Bu fotoğrafta Amerika nerede?" sorusunu yöneltti.

SKANDAL SÖZLER: TEKERE BİR ÇOMAK DAHA SOKULDU

Pompeo şu yanıtı verdi: ''Onlar (Erdoğan, Putin, Ruhani) Suriye'yi paylaşmak için oradaydılar… Zaten son derece karmaşık olan duruma Türkiye'nin Afrin'e girmesi eklenince tekere bir çomak daha sokuldu.''

ABD Dışişleri Bakanı adayı, diğer yandan ''Bu görüşmelerin parçası olabiliriz'' diye ekledi.

BARIŞ SAVUNUCULARINDAN 'SAVAŞ YANLISI' POMPEO'YA KARŞI EYLEM

Pompeo'nun ifade verdiği Senato Dış İlişkileri Komitesi oturumunda arka sıralarda oturan savaş karşıtları protesto eylemi yaptı.

Barış yanlısı eylemciler, ''Pompeo savaş demektir'', ''Savaş yanlısı CIA Direktörü nasıl başdiplomat olabilir?'', ''Pompeo'yu durdurun'' slogan ve pankartlarıyla Senato'ya, ABD Başkanı Donald Trump'ın Pompeo'yu Dışişleri Bakanı atama kararına onay vermemesi çağrısı yaptı.

TRUMP'IN 'SAVAŞ' TWEETİNİN ÜZERİNE

Pompeo'nun Suriye devletine karşı çıkışı öncesinde ABD Başkanı Trump Suriye üzerinden Rusya ile savaşa kapı açan bir tweet atmıştı.

Rusya'nın Beyrut Büyükelçisi Aleksandr Zaspıkin'in 'ABD'nin Suriye'ye füze saldırısı düzenlemesi halinde Rusya'nın bu füzeleri vuracağı ve fırlatıldıkları yeri hedef alacağı' açıklamasına Trump dün Twitter'dan şu yanıtı vermişti:

''Rusya Suriye'ye gönderilen her füzeyi, tüm füzeleri vurma yemini ediyor. Hazır ol Rusya, çünkü (füzeler) gelecek, şirin, yeni ve 'akıllı!' olacaklar.''

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu Donald Trump Türkiye Afrin Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title