Haberler

Fransa Muhalefeti, Suriye'nin Vurulmasını Eleştirdi

Fransa'nın ABD ve İngiltere ile birlikte Esad rejimine ait kimyasal silah depolarını vurması Fransa muhalefeti tarafından eleştirildi.

Fransa'da sağcı ve solcu muhalifler BM'den yetki çıkmadan operasyonun gerçekleştirilmesini eleştirdi. Birçok vekil, uluslararası hukuku ihlal ederek saygı görmeyi sağlamanın mümkün olmayacağını söyledi. Bombardımanlar Sosyalist Parti'den destek görse de Komünist Parti olan Baş Eğmeyen Fransa Partisi Lideri Jean-Luc Melenchon operasyonu "Sorumsuz bir tırmanış" olarak adlandırdı ve bunun "Kuzey Amerika'nın intikam macerası" olduğunu ifade etti. Birçok parti vekili de açıklamada bulunup, Fransa'nın ABD'nin yanında bağımsızlığını kaybettiğini ve takipçi bir politika izlediğini söyledi.

Fransa'daki sağcılar da operasyonu sert şekilde eleştirdi. Cumhuriyetçiler partisinin lideri Bruno Retailleau yaptığı açıklamada, "Bu vuruşlar diplomasimizi zayıflattı" dedi ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Fransız diplomasisini Trump'ın diplomasisine göre düzenlediğini ifade etti.

Aşırı sağcı Ulusal Cephe Lideri Marine Le Pen de operasyonu eleştirenlerden oldu. Le Pen attığı tweet ile "Fransa uluslararası camiada bağımsız ve dengeli güç olarak görünme imkanını tekrar kaybetti" ifadelerini kullandı. - PARİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Birleşmiş Milletler Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title