Haberler

    Ben de Varım

    Fenerbahçe, Sivas deplasmanından üç puanla ayrıldı, ligin zirvesine mesaj yolladı. 1-2

    SENAD OK - MAÇIN ÖYKÜSÜ

    Ezeli rakiplerini takibi sürdüren sarı-lacivertliler, sonuca ilk yarıda ulaştı. 30. dakikada Aatif, eski takımını avladı. Bunun üç dakika sonrasında Medjani, ters bir vuruşla topu kendi kalesine yolladı. 90'da Robinho'nun kafa golü maçı sonuçlandırdı.

    Şampiyonluk yolunda kazanmak zorunda olan Fenerbahçe, klasik set hücumları ile maça başladı. İlk dakikada Giulano'nun şutu ile kaleyi yoklasa da, ilerleyen bölümlerde özellikle sağ kanattan etkili ataklar üretmeye çalıştı. Dirar, 12'de savunma arkasına çok iyi sarksa da ortası savunmaya takıldı. Topu, sarı-lacivertlilere bırakan Sivasspor ise istediği fırsatları hızlı hücumlarla buldu. 14'te Volkan'ın öne çıkarak uzaklaştırdığı top, Kone'de kaldı. Futbolcu topu boş kaleye gönderemedi.
    24'te Bifouma ile hızlı hücumda net bir fırsat yakalayan ev sahibi, yine aynı isimle üç dakika sonra çok daha net bir pozisyonu kaçırdı. Sarı kartlı oynayan Skrtel'in burada kademeye girmesi ve rakibine müdahale etmeden onu rahatsız etmesi pozisyonun sonuçlanmamasında etkiliydi.
    Maçın kırılma anlarından biri Bifouma'nın kaçırdığı bu son pozisyon oldu. Dönen topta sarı-lacivertliler, Aatif ile golü buldu: 0-1. Aatif ceza sahası içinde boş kaldı, topu iyi kontrol etti. Dönüp, sert bir vuruşla takımını öne geçirdi.İyi oynarken ve gole çok yaklaşmışken geriye düşmek Sivasspor'u kısa süreli de olsa oyundan düşürdü. Fenerbahçe de bunu çok iyi değerlendirdi.
    İki gecikmedi
    İkinci gol de gecikmedi. Soldado, yüksekten gelen topu iyi kontrol edip, sol kanada açtı. Az önce golü atan Aatif'in ortasında Şener'in de yer aldığı pozisyonda Medjani kendi kalesine topu gönderdi: 0-2.

    İkinci yarı ev sahibinden arka arkaya önemli hamleler geldi. Sivas gol için yüklendi. Önemli tehlikeler yaratsa da golü ancak 90'da Robinho ile bulabildi: 1-2. Son dört uzatma dakikası büyük heyecan içinde geçse de gol sesi çıkmadı ve sarı-lacivertliler önemli bir üç puan aldı.
    Fernandao dalya yaptı

    Jose Fernandao, Sivasspor maçıyla 100. kez forma giydi. Brezilyalı forvet, bu başarısından bahsederek, "100. maçıma çıktığım için mutluyum. Galibiyet için daha da mutluyum. Amacımız buydu ve başardık" dedi. Fernando, şampiyonluk yarışındaki şanslarını yorumlayarak, "Yarıştayız. 5 maç kaldı, sonuna kadar savaşacağız. Üzerimize düşeni yaparsak, eminim sonuna kadar yarışın içinde olacağız" ifadelerini kullandı.
    481 dakika sonra...

    Fenerbahçe ligde 481 dakika sonra gol yedi. Son 5 maçında yalnızca 1 kez gol yiyen sarı-lacivertliler, 24. haftadaki Akhisarspor maçının 59. dakikasından, 29. haftadaki Sivasspor maçının 90. dakikasına kadar kalesini kapattı.
    Tek tek anlattı
    Aykut Kocaman, maçtan çıkan oyuncuları tek tek tebrik etti. Tecrübeli çalıştırıcı, Aatif, Soldado ve Giuliano'ya neden oyundan alındıklarını bizzat söyledi. Kocaman, özellikle Soldado ile bir süre konuştu ve durumu anlattı. Oyundan çıkan Soldado'nun morali bir hayli bozuldu. Aykut Kocaman ise öğrencisini neden oyundan aldığını açıkladı.
    Zirve aşkına

    Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanında 3 puana ulaşarak, galibiyet serisini 3'e çıkardı. Sarı-lacivertliler, son 5 maçın 4'ünü kazandı, 1 beraberlik aldı. İkinci yarının ilk 8 haftasında istikrarsız sonuçlar alarak zirve yarışında hasar alan Aykut Kocaman'ın takımı, bu son çıkışıyla yeniden toparlandı. Ligdeki son 5 maçından 13 puan çıkaran Fenerbahçe, zirve yarışından kopmamayı başardı.
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Aykut Kocaman Fenerbahçe Sivasspor Robinho Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title