Haberler

    Tek İhtimalli Maç!

    CELAL UMUT EREN

    Evinde uzun süredir yenilmeyen Galatasaray, taraftarını da arkasına alacak ve saldıracak. Büyük maçların takımı olarak görünen turuncu-lacivertliler, yakaladığı galibiyet serisini Cim-Bom karşısında da devam ettirmeyi amaçlıyor.

    Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk haftalarında sona doğru gelinirken heyecan en tepede yaşanıyor. 29. haftaya Galatasaray'ın önünde lider olarak giren Medipol Başakşehir, tarihi bir süreç geçiriyor. Fatih Terim ile zirveden inmek istemeyen ve tecrübeli çalıştırıcı yönetiminde 7. kez mutlu sona ulaşmayı amaçlayan sarı-kırmızılılar da taraftarıyla buluşuyor.
    Beşiktaş'ın da Akhisarspor'u devirdiği haftada her iki takım açısında da yenilgi ihtimali kabul edilmiyor. İki zirve rakibinin mücadelesi öncesi artı ve eksiler masaya yatırıldığında ilginç anektodlar çıkıyor.
    GALATASARAY'IN EKSİLERİ
    - İkili averaj konusunda Galatasaray cephesinde dezavantaj yaşanıyor. Ligin ilk yarısında deplasmanlarda; Başakşehir'e 5-1 ve Beşiktaş'a da 3-0 kaybeden sarı-kırmızılılar, büyük bir sıkıntı çekiyor. Şu anda puan tablosunda takımların birbirine yakın olması, sezon sonunda sarı-kırmızılıları etkileyebilir.
    -Bu sezon Aslan'da derbilerde yaşanan sıkıntılar göze çarpıyor. Galatasaray, Tudor ve Fatih Terim döneminde ilk 4 sırada yer alan İstanbul ekiplerinden Başakşehir'e 5-1 ve Beşiktaş'a 3-0 yenildi. Fenerbahçe ile iki maçta da 0-0 berabere kaldı. 4 maçta 8 gol yendi, sadece 1 gol atıldı.
    -Büyük maçlarda Başakşehir'in başarısı dikkat çekiyor. Bu sezon Fenerbahçe deplasmanında 3-2 kazanan Başakşehir, Beşiktaş'la da 1-1 berabere kaldı. Ayrıca 3 büyüklere karşı son 18 maçta sadece 2 kez Fenerbahçe'ye yenildi.
    - Başakşehir zorlu mücadeleye 3'te 3'lük bir galibiyet serisiyle geliyor.
    GALATASARAY'IN ARTILARI
    -Galatasaray bu sezon ligde iç sahada çıktığı 14 maçta 13 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Hem Tudor hem de Fatih Terim yönetimlerinde Galatasaray iç sahanın en iyisi oldu.
    - Başakşehir bu sezon 28 haftada 4 yenilgi aldı. Turuncu-lacivertliler bu 4 mağlubiyeti de deplasmanda aldı.
    -Galatasaray'ın 2 yıldır şampiyon olamaması, kapıda bekleyen başkanlık seçimi, son 2 yılda 3 hoca değişikliği, UEFA konusundaki belirsizlik, takım üzerinde büyük baskı yarattı. Bu sarı-kırmızılılar açısından itici güç olarak görülebilir.
    RAKAMLARIN DİLİ

    -Galatasaray bu sezon Süper Lig'in en fazla gol atan takımı (63). Sarı-kırmızılılar en son 2005/06 sezonunda ilk 28 haftada bu sezondakinden daha fazla gol atmayı başarmıştı (66).
    -Cim-Bom bu sezon ligde rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan (748 - maç başına 26,7) ve ceza sahası içinden en fazla gol atan (57) takım oldu.
    - Aslan, bu sezon ligde en fazla maçta kalesini gole kapatan üç takımdan (Beşiktaş, Fenerbahçe) biri (10)... Başakşehir ise bu üç takımın ardından 9 gole kapama ile ligin en iyi dördüncü tak
    -Bu sezon ligde kalesine en az isabetli şut gelen ikinci (Galatasaray-90) ve üçüncü takım (Başakşehir-102) bu maçta karşılaşacak.
    - Galatasaray bu sezon ligde maçların ilk yarılarında en fazla gol atan takım (30). Sarı-kırmızılıların ligde attığı son 11 golün 7'si maçların ilk 45 dakikasında geldi.
    -Cim-Bom, Fatih Terim yönetiminde bu sezon ligde oynadığı 6 iç saha maçını da kazandı. Aslan, Fatih Terim yönetiminde en son 2002/03 sezonunda arka arkaya 7 iç saha maçından galibiyetle ayrılmıştı.
    -Bu sezon Süper Lig'de takım arkadaşlarına en fazla şut pası veren isim Younes Belhanda (69) oldu.
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Galatasaray Fatih Terim Başakşehir Beşiktaş Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title