Haberler

Mardinliler Belediyenin Konservatuvarında Sanatla Buluşuyor

HALİL İBRAHİM SİNCAR - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesinin açtığı konservatuvarda, sanatla ilgilenen vatandaşlara hizmet veriliyor.

Faaliyete geçen yıl başlayan ve yediden yetmişe tüm vatandaşların yararlandığı konservatuvar, yoğun ilgi görüyor.

Fotoğrafçılık, enstrüman, müzik, halk oyunları ve sinema gibi kurslar açılan konservatuvara, bugüne kadar yararlanmak amacıyla yaklaşık 4 bin kişi kayıt yaptırdı.

Konservatuvarda, özellikle gençler güzel sanatlar liseleri ile üniversitelerin konservatuvar, müzik ve tiyatro bölümlerine hazırlanma imkanı buluyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Vali Mustafa Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldikten sonra şehrin her alanında her kesimine istekleri doğrultusunda çalışmalar yapmaya başladıklarını söyledi.

Konservatuvarın Mardin'e katkısı büyük

Kültür, sanat ve sosyal alanda birçok projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Yaman, "Mardinli çocuklarımız, gençlerimiz çok yetenekli. Bir konservatuvar arzuları vardı. Bunu değerlendirerek Mardin Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarını açtık. Yediden yetmişe bütün hemşehrilerimiz çeşitli kurslar alıyor. Yaklaşık 4 bine yakın kayıt yapıldı. Müzik, enstrümanlar, sinema, resim gibi kurslarımız ve çeşitli korolarımız var. Bu kurslarımıza katılan gençlerimiz hep başarılı oldular. Bu kardeşlerimiz arzu ettikleri bölümlere girdiler." diye konuştu.

Konservatuvarda, kursiyerlerin güvenilir ve kurumsal bir yerde eğitim aldığını ve yeteneklerinin geliştiğini kaydeden Yaman, konservatuvar çalışmasını devam ettireceklerini, konservatuvarın Mardin'e büyük bir katkısı olduğunu ifade etti.

Yaman, bölgenin en güzel huzurlu şehirlerden Mardin'in eski güzel günlerine doğru hızla yol aldığını sözlerine ekledi.

"Konservatuvarın açılması olumlu bir etki yarattı"

Konservatuvarda müzik eğitimi alan Rengin Kolbaşı da aldıkları eğitimlerle müzik öğretmeni olma hayaline doğru yaklaştığını söyledi.

Kültür ve medeniyet şehrinin terörle anılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Kolbaşı, şöyle konuştu:

"Burada aldığımız eğitimlerden çok memnunuz. Mardin için bir ilk. Keşke daha önce açılsaydı çünkü Mardin'in gerçekten sanata çok ihtiyacı var. Mardin'in kültür ve sanatla anılmasını istiyoruz. Mardin'imiz kültür ve medeniyet şehri. Gerçekten çok güzel bir şehir. Mardin'de konservatuvarın açılması olumlu bir etki yarattı. Bu şekilde çalışmaların devam etmesini arzu ediyoruz. Müzik öğretmeni olmak istiyorum, buranın bizlere katkısı gerçekten çok büyük."

Bünyamin Güner de konservatuvarda hazırlık kurslarına katıldığını belirterek, kurs sayesinde güzel sanatlar lisesini kazandığını söyledi.

Konservatuvarda aldığı eğitimlerin kendisine çok katkı sunduğunu dile getiren Güner, "Müzik öğretmeni olmak istiyorum. Belediye Başkan Vekili Valimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Güzel sanatlar lisesini kazanan Hüseyin Düdük de boş vakitlerini konservatuvarda değerlendirildiğini söyledi.

Keman, piyano, diksiyon ve oyunculuk eğitimleri aldıklarını kaydeden Düdük, oyuncu olmak istediğini aktardı.

"Belediyemiz, şehrimizin sanatsal eksikliğini gidermeye başladı"

Üniversite öğrencisi Zeynep Altun da konservatuvar sayesinde gitar çalmayı öğrendiğini, bunun küçüklüğünden bu yana hayali olduğunu dile getirdi.

"Daha önce gençlere yönelik faaliyetler yapılmıyordu. Şu an gençlik merkezi, konservatuvar var. Gerçekten belediyemiz eskiye nazaran çok iyi ve daha iyiye gidiyor. Daha önce ne gençlere ne de kadınlara bu kadar önem verilmiyordu. Belediyemiz, şehrimizin sanatsal eksikliğini gidermeye başladı." diyen Altun, kentin kültür ve sanatla tanınmasını istediğini anlattı.

Cansu Admış da başta gitar olmak üzere birçok kursa katıldığını, kendisini birçok alanda geliştirme imkanı bulduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title