Haberler

Başbakan Yıldırım: "Katillere Verilmiş Gecikmiş Bir Cevap"

Başbakan Binali Yıldırım, "Suriye rejimi terörde silahla esasen 7 yıldır aynı şeyi yapıyordu. Kimyasal silah kullandı diye batı birdenbire mazlumları hatırlayıverdi. Ne yazık ki 7 yıldır orada vahşet devam ediyordu. Bugüne kadar kılını kıpırdatmayanların kimyasal silah kullandıktan sonra harekete geçmeleri ne yazık ki geç kalmış bir harekettir. Ama yine de rejime, bölgede vahşete sebep olan alçak katillere verilmiş gecikmiş bir cevaptır. O bakımdan olumlu bir adım olarak görüyoruz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Tuzla 6. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı. Kongrede konuşan Başbakan Yıldırım, ABD ve koalisyon güçlerinin Suriye'deki operasyonunu değerlendirerek, "Geçtiğimiz günlerde Suriye'de kimyasal silah saldırısı ile masum çocuklar, günahsız insanlar katledildi. Suriye rejimi terörde silahla esasen 7 yıldır aynı şeyi yapıyordu. Kimyasal silah kullandı diye batı birdenbire mazlumları hatırlayıverdi. Ne yazık ki 7 yıldır orada vahşet devam ediyordu. Bugüne kadar kılını kıpırdatmayanların kimyasal silah kullandıktan sonra harekete geçmeleri ne yazık ki geç kalmış bir harekettir. Ama yine de rejime, bölgede vahşete sebep olan alçak katillere verilmiş gecikmiş bir cevaptır. O bakımdan olumlu bir adım olarak görüyoruz. Ancak Türkiye olarak insanlık suçuna maruz kalan ister normal silahla, ister kimyasal silahlara insanları yok eden bütün zihniyete, katil rejime karşı barışı, sivil insanları korumaya devam edeceğiz. Bölgesel barışın, akıl ve sağduyunun tarafı olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

"Dolar fırlayıp gitse, enflasyon yükselse, zil takıp oynayacaklar"

Yoğun kongre trafiği nedeniyle sesinin kısıldığı gözlenen Başbakan Yıldırım, zaman zaman konuşmasına ara vererek bitki çayı içti. Bölgeyi ve dünyayı saran belirsizlik ortamının küresel piyasaları olumsuz etkilediğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Son haftada yaşadığımız gerilim, neredeyse 'yeni bir dünya savaşı mı çıkacak' sorusunu gündeme getirdi. Bunun küresel, bölgesel, ekonomik sonuçları oldu. Geçen hafta mesela İran'da İran parası yüzde 48 değer kaybetti. Rusya parası yüzde 13 değer kaybetti. Türkiye olarak bizde de bazı dalgalanmalar oldu. Yüzde 1, yüzde 2 seviyesinde. Bunu fırsat bilenler Türkiye ekonomik krize gidiyor, bu hükümeti bir daha bu işin üstesinden gelemez diye başladılar kampanya yapmaya. Sanki ülke krize girerse bunun sonuçlarından sadece AK Parti taraftarları etkilenecek, diğerleri etkilenmeyecek. Bu kadar sığ, bu kadar memleketin gerçeklerinden kopuk bir siyaset anlayışının, bir muhalefet anlayışının Türkiye'ye bir gelecek vaat etmekten uzak olduğunu bir kez daha gördük. Dolar fırlayıp gitse, enflasyon yükselse, zil takıp oynayacaklar. Ama yağma yok Türkiye istikrar ve güvenle konularına hakimdir. Merkez Bankası da, hükümetimiz de, ekonomi yönetimi de gereken tedbirleri anında almaktadır" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 16 sene boyunca küresel türbülansların içerisinden çıkarak bugünlere geldiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Ekonomik göstergelerimiz bu yaşananları doğrulamıyor. Türkiye 2017'de yüzde 7.4 büyüdü. G-20 ülkeleri içerisinde en büyük büyümeyi ülkemiz gerçekleştirdi. Türkiye 22 milyar dolarlık nükleer santralin temelini attı. 18 Mart'ta dünyanın en uzun köprüsü 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temellerini attık. Yatırım ortamını iyileştirecek önemli düzenlemeler yaptık. Savunma sanayiinde üretimlerimizle yerli ve milli sanayinin gelişmesi konusunda çok büyük mesafeler aldık. Savunma sanayiinde yerlilik oranını yüzde 24'den yüzde 65'in üzerine çıkardık. Afrin ve Fırat Kalkanı Operasyonu ve yurt içinde teröre karşı verilen amansız mücadelede savunma sanayiinde elde ettiğimiz başarının büyük payı var. Dünyada kriz devam ederken, Türkiye'ye ne oluyor diye bazılarının canı sıkılmış olabilir. Ama gençler onların canlarını sıkmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Zaman değişti, şimdi hesabını yargıda veriyorlar"

Konuşmasında 28 Şubat davası sonuçlarını da değerlendiren Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"28 Şubat darbesinin mimarları bugün ortaya çıkmış 'biz bir şey yapmadık, biz uslu uslu durduk, suçsuzuz' diyorlar. Bu millet unutmadı. '28 Şubat bin yıl devam edecek' dediklerini unutmadı. Zaman değişti, şimdi hesabını yargıda veriyorlar. Hiçbir şey karşılıksız kalmaz. Onun için kamu gücünü kullanan biz de olsak, başkaları da olsa ilahi adalet ve hukuk devleti ilkelerine uygun olarak hareket etmemiz gerekir. Çünkü adalet mülkün temelidir. Temeli olmayan bir devlet devam edemez. Tarih başta Erbakan hocamız olmak üzere milletin yanında olanları şerefle yad edecek. Erbakan hocamızın ruhu şad olsun. Darbeciler unutulup gidecek ama o mücadelenin kahramanları hatırlanmaya devam edecek." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım Ak Parti Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title