Haberler
BBC

Rusya Devlet Başkanı Putin: Batı'nın Suriye'ye Saldırıları Tekrarlanırsa Uluslararası İlişkilerde...

Rusya Devlet Başkanı Putin, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüşmesinde Batılı devletlerin Suriye'ye yönelik operasyonlarının sürmesinin "kaos" yaratacağı uyarısını yaparken, ABD Başkanı Trump da 'görev başarıyla tamamlandı' sözlerini savundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün telefonda bir görüşme gerçekleştirdi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin'in görüşmede ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'deki hedeflere yönelik düzenlediği hava operasyonun "Birleşmiş Milletler (BM) Antlaşması'nı ihlal ettiğini söylediği belirtildi.

Açıklamaya göre, Putin, Ruhani'ye "BM Antlaşması'nı ihlal eden bu tarz eylemlerin tekrarlanması halinde, uluslararası ilişkilerde de kaos ortamı doğar" dedi.

Açıklamada, liderlerin "bu yasa dışı eylemin Suriye'de siyasi çözüm ihtimaline ciddi şekilde zarar verdiği" konusunda hemfikir oldukları vurgulandı.

Suriye'nin başkenti Şam'a yakın bir bölgede bulunan Duma'yı kontrol altında tutan cihatçı gruplar ve bu örgütlere yakın yardım kuruluşları, geçen hafta Pazar günü ordunun kimyasal silahla saldırı düzenlediğini ve onlarca kişinin yaşamını yitirdiğini öne sürdü.

Suriye hükümeti, kimyasal saldırı düzenlediği yönündeki iddiaları reddederken, Rusya ise kendi ekiplerinin yaptığı incelemelerde kimyasal saldırı düzenlendiğine dair herhangi bir bulguya rastlanmadığını açıkladı.

Ancak, Fransa, ABD ve İngiltere; Cumartesi günü sabaha karşı Suriye'de kimyasal silah tesisi olduğunu söyledikleri bazı hedeflere füze saldırısı gerçekleştirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, operasyonun ardından "Görev başarıyla tamamlandı" ifadelerini kullanırken, üç ülkenin BM Güvenlik Konseyi'ne yeni bir karar tasarısı sunmaları diplomatik sürece geri dönme isteklerinin bir göstergesi olarak nitelendirildi.

Trump sözlerini savundu Trump da, özellikle ABD'de tartışma yaratan "görev başarıyla tamamlandı" ifadelerini savundu.

Trump'ın bu sözleri, selefi George W. Bush'un Irak için benzer bir cümleyi sarf etmesinin ardından ülkenin binlerce kişinin yaşamını yitirdiği bir çatışma ortamına girmesini anımsattığı gerekçesiyle tepki ve eleştiri çekti.

Trump, bugün Twitter üzerinden attığı mesajda, Suriye operasyonunun "mükemmel bir şekilde düzenlendiğini" belirtti.

Trump, "Suriye basını o kadar mükemmel ve isabet oranı yüksek bir şekilde düzenlendi ki, Sahte Haber Medyası'nın bu başarıyı küçük gösterebilmek için bulabildiği tek yol 'Görev Başarıyla Tamamlandı' cümlesini kullanmam oldu. Bu fırsatı kaçırmayacaklarını biliyordum ancak o kadar mükemmel bir Askeri terim ki, bence bu ifadeyi tekrar kullanıma sokmalıyız. Sık sık kullanın!" dedi.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Rusya Federasyonu Vladimir Putin Suriye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title