Haberler

Aa'dan "Işıklar ve Gölgeler" Fotoğraf Sergisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Şimdi Antalya'ya 20 milyon turist gelir mi? Gelir. 2002 yılında Antalya'ya gelen turist sayısı 3 milyondu. 3 milyondan 14 milyona çıktıysak, 14 milyon olan rakam 20 milyona da çıkar. Antalya'da 20 milyona çıkarsak Türkiye'de 60 milyona çıkarız." dedi.

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Ali İhsan Öztürk'ün objektifinden Antalya'yı farklı yönleriyle yansıtan "Işıklar ve Gölgeler" isimli fotoğraf sergisi, Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda açıldı. AA ile Antalya Valiliği arasında yapılan protokol çerçevesinde "Işıklar ve Gölgeler" temasıyla hazırlanan fotoğraf sergisinde kentin tabiatını, tarihi dokusunu ve kültürünü anlatan 75 fotoğraf yer alıyor.

Serginin açılış törenine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, turizm sezonunun bu hafta resmen başladığını, başarılı ve bereketli bir turizm sezonu geçmesini arzu ettiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı foto muhabiri Ali İhsan Öztürk'ü tebrik eden Çavuşoğlu, "Kendisine tüm Antalyalılar adına şükranlarımı sunuyorum. Kolay değil, tam bir yıllık bir çalışma. Eserler ortada, az önce görme imkanım oldu. Antalya'nın doğal, tarihi ve kültürel mirasını bu sergide görmek mümkün. Şehrimize gelen tüm turistlerin bu alana davet edilerek, sergiyi görmesini sağlayalım mümkün olduğunca." diye konuştu.

Antalya'da turizm sezonunun 7-8 ay değil, 12 ay olması gerektiğini kaydeden Çavuşoğlu, çünkü kentte 12 ay turist çekebilecek cazibe merkezi ve potansiyel bulunduğunu söyledi. Saklıkent Kayak Merkezi'ne ilave olarak Akseki Göktepe ve Alanya Akdağ kayak merkezleri açıldığı zaman kentte 3 yerde kayak yapılabileceğini belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Sadece futbol kampları değil, golf başta olmak üzere tüm spor alanlarında, dünyanın her yerinden sporcuları buraya getirmemiz lazım. Bisiklet de bunlardan bir tanesi. Bunların çalışmasını yapıyoruz. Antalya'nın tanıtımını da çok iyi yapmamız lazım. Gerçekçi olalım, tanıtımı sadece Kültür ve Turizm Bakanlığına bırakmak yetmez. Antalyalılar olarak her şeyden önce bizim Antalyamızı tanıtmamız gerekiyor. İşletme sahiplerinden tutun şehrin yöneticilerine Antalya'nın tanıtımına büyük önem verilmeli."

Turizmde yeni pazarlar

Turizmde yeni pazarların önemine işaret eden Çavuşoğlu, geçen 2 yıl bazı sorunlar yaşandığını ve turizmde alternatif pazarlara bakıldığını hatırlattı. Şu anda Hindistan'ın potansiyelini artırmaya çalıştıklarını kaydeden Çavuşoğlu, Çin'de de Türkiye Yılı ilan edildiğini anımsattı.

Yılda 300 milyondan fazla Çinlinin dünyayı dolaştığını belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Yılda 300 milyondan fazla Çinli dünyayı dolaşıyor. Bunun sadece yüzde 1'i Türkiye'ye gelse 3 milyon eder. Ama biz en az yüzde 5'ini getirebiliriz diye düşünüyorum, hatta yüzde 10'unu." dedi.

Son 2 yıldır Türkiye'ye gelmeyen misafirlerin her zamankinden daha fazla bir heyecan ve özlemle gelmek istediklerini anlatan Çavuşoğlu, çünkü Türkiye'deki hizmet, otel kalitesi ve misafirperverliğin hiçbir yerde bulunmadığını bildirdi.

Çavuşoğlu, "Fakat turist sayısının artmasının bizim ayağımızı yerinden kesmemesi gerekiyor. Bunu neden söylüyorum? Hemen turist beğenmeme, iyi turist, kötü turist, parası az olan, çok olan turist olabilir. Parası sınırlı olan da Türkiye'ye gelmek isteyebilir. Onun da Türkiye'den hoş sedalarla ayrılması daha fazla turistin gelmesine sebep olur." diye konuştu.

Bu yıl turist sayısında 2014 rakamlarının geçilebileceğini belirten Çavuşoğlu, daha önce otelcilere "fiyatları düşürmeyin" ve "tur şirketlerinin esiri olmayın" uyarısında bulunduklarını, fakat kriz ortamında otelcilerin suistimal edilebildiğini kaydetti. Otelcilerin geçen sene ve ondan önceki sene fiyatları çok düşürdüklerine pişman olduklarını ifade eden Çavuşoğlu, "Evet kazıklamayalım, esnaf olarak da kazıklamayalım. Ama Antalya'nın markasını, değerini de düşürmeyelim. Emeğimizin karşılığını hak ettiğimiz şekilde alalım. Ne fazlası, ne azı." dedi.

Antalya için 20 milyon turist hedefi

Türkiye'ye gelen turist sayısının 38 milyondan 32 milyona kadar düştüğünü, bu yıl 40 milyona ulaşılmasının beklendiğini dile getiren Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"2002 yılında Türkiye'ye gelen toplam turist sayısı 13,5 milyondu. Bu sene sadece Antalya'ya 14 milyon turist gelecek. Şimdi Antalya'ya 20 milyon turist gelir mi? Gelir. 2002 yılında Antalya'ya gelen turist sayısı 3 milyondu. 3 milyondan 14 milyona çıktıysak, 14 milyon olan rakam 20 milyona da çıkar. Antalya'da 20 milyona çıkarsak Türkiye'de 60 milyona çıkarız. Çünkü Türkiye'ye gelen yaklaşık 3 turistten biri Antalyamıza geliyor. Biz hükümet olarak, devlet olarak her zaman olduğu gibi bundan sonra da turizmcilerin, turizm sektörünün ve ülkemize gelen tüm misafirlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Elbirliği ile inşallah ülkemizi hak ettiği yere ulaştıracağız. Ben tekrar Ali İhsan Öztürk ağabeyimi bu başarılı çalışmasından dolayı tebrik ediyorum."

Cumhuriyet Meydanı'ndaki sergi 22 Nisan'a kadar gezilebilecek. Sergi alanında ayrıca, Antalya Valiliğince hazırlatılan ve 6 dilde seslendirilen "Antalya Merhaba" isimli tanıtım filmi de ziyaretçilerle paylaşılacak.

Kaynak: AA / Politika

Çin Halk Cumhuriyeti Mevlüt Çavuşoğlu Ali İhsan Öztürk Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title