Haberler
BBC

Starbucks, Sipariş Vermek İçin Arkadaşlarını Bekleyen Müşterileri Gözaltına Aldırdı

Güncelleme:

Kahve zinciri Starbucks, sipariş vermek için arkadaşlarını bekleyen iki siyah müşterisine "sipariş verin ya da gidin" dedikten sonra polis çağırarak gözaltına aldırmasının ardından özür diledi.

Kahve zinciri Starbucks, sipariş vermek için arkadaşlarını bekleyen iki siyah müşterisini polis çağırarak gözaltına aldırmasının ardından özür diledi. Philadelphia polisi ise müşterileri gözaltına almalarının doğru olduğunu açıkladı.

"YA SİPARİŞ VERİN YA DA ÇIKIN"

Geçen hafta ABD'nin Pennsylvania eyaletinin Philadelphia kentinde yaşanan olayda iki siyah adam Starbucks'a gelerek üçüncü arkadaşlarını beklemeye başlamış, bu sırada yanlarına gelen mağaza müdürü "ya sipariş verin ya da dışarı çıkın" uyarısında bulunmuştu.

Siparişi arkadaşları gelince vereceklerini söylemeyen müşteriler dışarı çıkmayı reddedince mağaza yönetimi polis çağırmış, müşterilerini "özel mülkiyetin ihlali" suçlamasıyla gözaltına aldırmıştı.

"ONLAR BİR ŞEY YAPMADI"

İki arkadaşın mağazaya girmesinden 15 dakika sonra Starbucks'a giren bekledikleri kişi de ikilinin gözaltına alınmasına tanık olmuştu.

Olay mağazadaki bir müşteri tarafından kameraya çekilirken müşterilerin "Niye gözaltına alıyorsunuz? Onlar bir şey yapmadı" dediği duyuldu.

SİYAHLARA ÖZEL MUAMELE TEPKİ ÇEKTİ

"Bu adamlar sipariş vermediği için polis çağrıldı. Arkadaşlarını bekliyorlardı ki kelepçeyle mağazadan çıkarılırken kendisi geldi. Mağazadaki beyazlar ise kendileri de aynı şeyi yapmalarına rağmen neden gözaltına alınmadıklarını şaşırdı."

Videonun sosyal medyada milyonlarca kez izlenmesinin ardından Pazar günü konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Starbucks CEO'su Kevin Johnson, videoyu izlerken zorlandığını, yapılanların yanlış olduğunu söyledi.

CEO, DURUMU DÜZELTME SÖZÜ VERDİ

"Durumu düzeltmek için elimizden geleni yapacağız. Müşterilerin çektiği videoyu izlemek çok zor ve buradaki eylemler Starbucks görevleri ve değerleri ile uyuşmuyor."

POLİS YAPTIĞININ ARKASINDA

Philadelphia Polis Komiseri Richard Ross, polislerin yaptığının doğru olduğunu söyledi:

"Eğer bir iş yeri bizi çağırarak bazı kişilerin mağazada artık bulunmasını istemediğini söylerse polislerin bu görevi yerine getirmesi yasal bir zorunluluktur."

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Philadelphia Starbucks Komik - İlginç Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (25)

Sivaslı mı Urfalı mi bilemem gayrı...:

Orda kahve içmek de moda olmuş be, herkes şu büyük karton bardakla dolaşma peşinde, YAZIK!

26
2
yanıtYanıtla
Misafirperver Türkiye:

Türkiye''ye bekleriz kardeşler. Biz insanı ırkıyla, inancıyla asla ayırmayız. Dostça misafir ederiz. Medeniyet Anadoludan çıkmıştır.

15
4
yanıtYanıtla
rusyadan:

Ben gittim oturdum hiç bişi içmedim. İnterneti kullandım iki saat çıktım.

14
1
yanıtYanıtla
El turko:

Insallah o silah larla kendi kendinizi oldurursynuz buyuk seytan abd .

14
1
yanıtYanıtla
kader:

bizim milletşimiz hala bunlara versin parasını ırkcı lık yapıyorlar

13
1
yanıtYanıtla
Adana Demir:

bizim millet yapmıyormu sanki : bu alevi, bu şii, bu bilmem ne . . . . çuvaldızı nerene batırırsın artık

yanıt10
yanıt2
Tr:

Türk kahvesi gibisi yok

13
0
yanıtYanıtla
Kafeci:

Yerli üretimleri tercih edelim lütfen

9
2
yanıtYanıtla
memur bey:

bu nasıl dünya bee ben mağazaya girecem adam beni mağzada istemeyecek polis çağıracak poliste kelepçeyle beni atacak komiserde doğru yapıyolar diyecek. . öyle bir dünya yok varsada bizim ülkemizde yok. bizim ülkemiz esnaflarında öyle bir terbiyesizlik olmaz. bu ancak böyle siyah beyaz ayrımı olan ülkelerde olur. ben mağazacıya desem arkadaşım gelcek öyle bakacağız. adam ayakta bekleme otur bir çayımı iç der beee siz neden bahsediyonuz

10
0
yanıtYanıtla
angaralı:

şerefsizzzzz karaktersiz vatansız acizsin ABDD

8
1
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title