Haberler

Edirne'nin 2023 Hedefi: 5 Milyon Turist

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne'nin Türkiye turizminin lokomotif kentlerinden biri olduğunu belirterek, 2023 hedeflerinin 5 milyon turist ve 5 milyar dolar gelir olduğunu söyledi.

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne'nin Türkiye turizminin lokomotif kentlerinden biri olduğunu belirterek, 2023 hedeflerinin 5 milyon turist ve 5 milyar dolar gelir olduğunu söyledi.

Edirne'de, Turizm Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Tören kapsamında oluşturulan kortej, 25 Kasım Stadı'ndan Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

"Edirne'nin turizm potansiyeli her yıl artarak büyüyor"

Törende konuşan Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne'nin turizm potansiyelinin her yıl artarak büyüdüğünü söyledi.

Edirne'nin birçok medeniyetin izlerini taşıdığını ifade eden Hacıoğlu, "Edirne, kurulduğu günden itibaren Trak, Makedonya, Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetine ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetlerin ortaya koyduğu kültürel değerleri dünden bugüne aktarmayı bilmiştir. Edirne, Türkiye'nin en önemli kütüphanesi ve arşividir. Hikayesi olan bir şehir olarak, sahip olduğu bin 400'ün üzerindeki taşınmaz kültür varlığı ile tarih ve kültür turizminde hem ülkemiz hem de dünya turizmi açısında önemli bir destinasyon alanıdır." diye konuştu.

Edirne'nin tarihi eserleriyle, festivalleriyle, gastronomisiyle ve UNESCO değerleriyle önemli bir çekim alanı olduğunu vurgulayan Hacıoğlu, şöyle devam etti:

"Edirne'ye geçtiğimiz yıl 3 milyon ziyaretçi geldi. Bu sayı sürekli artıyor. 2023 yılı için hedefimiz 5 milyon turist ve 5 milyar dolar gelir elde etmek. Edirne, sahip olduğu güzelliklere buna ulaşabilecek bir düzeyde. Ülkemiz ekonomisi için önemli bir paya sahip olan turizm, Edirnemizin de geleceğidir. Türkiye turizmine Edirne'nin katacağı çok şey vardır. Geçen yıl olduğu gibi ülkemizde turist sayısı ve turizm geliri düştüğü zamanlarda, Edirne daima lokomotif vazifesi görmüş ve Türk turizmine moral kaynağı olmuştur. Edirne'ye gelen turistleri en iyi şekilde ağırlamak için kamu ve özel sektör olarak gereken ne varsa yapma gayretindeyiz. Bu çalışmalarımız sürecek. Herkesi Edirne'yi sadece keşfetmeye değil, Edirne'yi anlamaya ve yaşamaya davet ediyoruz."

Hacıoğlu, Edirne'ye yapılan kültür ve turizm yatırımlarının da son yıllarda arttığını belirterek, 2018 yılında 60 milyon yatırım yapılacağını dile getirdi.

Tören, müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Hacıoğlu Turizm Haftası Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title