Haberler

CHP'nin Oturma Eylemi

Cumhuriyet Halk Partisince (CHP) olağanüstü hal (OHAL) uygulamasına tepki amacıyla Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de oturma eylemi yapıldı.

Adana'da Atatürk Parkı'nda bir araya gelen CHP'liler, ellerinde döviz ve pankartlarla bir süre slogan attıktan sonra oturma eylemi yaptı. Grup adına konuşan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 16 Nisan referandumunun üstünden 1 yıl geçtiğini, bu referandumla meşruiyeti olmayan bir rejimin ülkeye dayattırıldığını iddia etti.

Halkın iradesine karşı bir suç işleme haline dönen OHAL'in kaldırılması gerektiğini savunan Barut, "Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, milli iradenin tanınmadığı, millet vekillerinin rehin alındığı bu faşizan düzen ortadan kalkmalıdır. STK'lara, sendikalara, meslek oda ve birliklerine yönelik iktidar gücü ile başlatılan savaş son bulmalıdır" dedi.

Mersin

Mersin'de CHP İl Başkanlığının öncülüğünde bir araya gelen grup, oturma eylemi yaptı.

OHAL'e karşı Özgür Çocuk Parkı'nda bir araya gelen grup, ellerinde taşıdıkları "OHAL değil, demokrasi istiyoruz" ve "adalet" yazılı dövizlerle bir süre slogan attı.

Ardından pankart açan partililer, yaklaşık bir saat oturma eyleminde bulundu.

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan oturma eylemine ilişkin bildiriyi okudu. Oturma eylemine katılan vatandaşların bazıları söz alarak konuşma yaptı.

Eyleme CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, bazı ilçe belediye başkanları, STK, oda ve derneklerin üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Hatay

Hatay'da da CHP üyeleri ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, OHAL uygulamasını tepki amacıyla oturma eylemi düzenledi.

Antakya Ulus Alanı'nda gerçekleşen eylem öncesi basın açıklaması yapan CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, OHAL'in amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüştüğünü ileri sürdü.

Mullaoğlu, OHAL'in insan haklarına, ifade özgürlüğüne ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olduğunu ifade etti.

OHAL'e son verilmesini isteyen Mullaoğlu, "Bizler OHAL değil demokrasi istiyoruz." dedi.

Osmaniye

Osmaniye'de ise Rahime Hatun Parkı'nda bir araya gelen grup, ellerinde "Adalet" yazılı dövizlerle oturma eylemi başlattı. Grup adına konuşan CHP Osmaniye İl Başkanı Nedim Ünlü, 15 Temmuz 2016'daki askeri darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile baskı rejiminin 21 aydır adeta kurumsallaştırıldığını ileri sürdü.

OHAL'in her türlü insani hakkı baskılamanın bir aracı haline getirildiğini ifade eden Ünlü, "Türkiye'yi tek tip insan haline getirmek için STK'lara, sendikalara, odalara yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir. 1,5 ay sürecek dedikleri, milleti etkilemeyecek dedikleri OHAL, bardağı çoktan taşırmıştır. Sabır testisi kırılmış, toplumun büyük çoğunluğu OHAL rejimine 'yeter' demeye başlamıştır" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title