Haberler

CHP'nin Oturma Eylemi

Van, Muş ve Hakkari'de CHP il başkanlıklarınca olağanüstü halin (OHAL) kaldırılması talebiyle basın açıklaması ve oturma eylemleri gerçekleştirildi.

Van, Muş ve Hakkari'de CHP il başkanlıklarınca olağanüstü halin (OHAL) kaldırılması talebiyle basın açıklaması ve oturma eylemleri gerçekleştirildi.

Van'da Beşyol Meydanı Dabağoğlu Parkı yanında toplanan partililer adına basın açıklamasını CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu okudu.

Kurukcu, 16 Nisan referandumunun OHAL şartları altında yapıldığını belirterek, "Evet" demenin devletin tüm kurumlarıyla desteklendiği, "Hayır" demenin ise yasaklandığı bir dönem yaşandığını iddia etti.

Kurukcu, şunları savundu:

"21 aydır süren OHAL ile ülkemizdeki baskı rejimi kurumsallaşmıştır. Demokrasiye ve hukuk sistemine yönelik bir saldırı halini alan OHAL rejimi, insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. Ülkemizi demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerden adım adım uzaklaştıran OHAL'e karşı tarihimize mühürsüz seçim olarak geçen halk oylamasının yıl dönümü olan 16 Nisan 2018'de tüm yurt çapında kitlesel oturma eylemleri yapıyoruz."

Grup daha sonra oturma eylemi yaptı.

Muş

Muş'ta, aralarında CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu ve İl Başkanı İsmail Adanur'un bulunduğu grup, Belediye Meydanı'nda bir araya geldi.

Kuyucuoğlu, burada yaptığı konuşmada, 81 ilde OHAL'i protesto ettiklerini belirterek, ülkede demokrasinin yeniden yeşermesini istediklerini söyledi.

OHAL'in, insan hakları, demokrasi ve parlamenter sistemin askıya alınması, yasaların, demokratik kuralların işlememesi anlamına gelen bir yönetim biçimi olduğunu ifade eden Kuyucuoğlu, Türkiye'nin bunu hak etmediğini kaydetti.

Hakkari

Hakkari'de de CHP İl Başkanı Aytekin Karahanlı ve bazı partililer, Cumhuriyet Caddesi'nde oturma eylemi gerçekleştirdi.

Basın bildirisini okuyan CHP Hakkari Meclis Üyesi Yıldırım Kaya, OHAL'e son verilmesi gerektiğini söyledi.

Grup, açıklamadan sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Hakkari Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title