Haberler

Uşak'ta Ulu Cami Restorasyonu

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, restorasyon çalışmaları süren Uşak Ulu Cami'nin ramazan ayında ibadete açılacağını bildirdi.

Ertem, Vali Salim Demir, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile Ulu Cami'yi gezdi.

Çalışmalar hakkında bilgi alan Ertem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, titizlikle yürütülen çalışmalarda sona gelindiğini, 18 Mayıs'ta caminin ibadete açılacağını söyledi.

Yaklaşık 600 yıllık bir geçmişe sahip Ulu Cami'nin Türkiye için önemli olduğunu söyleyen Ertem, "Ufak tefek gecikmeler oldu, ancak bu tür restorasyon çalışmalarında bunlar normal, çünkü mimarinin özelliğinden kaynaklanan bazı yeni uygulamalar yapmak zorunda kalıyorsunuz. Ancak her şey yolunda gidiyor, ramazan ayının ilk cuma namazını inşallah burada kılacağız." dedi.

Uşak Valisi Salim Demir ise Ulu Cami'nin önemine değinirken, "Kentimizdeki en eski camilerden birisi burası. En ufak ayrıntı atlanmadan restorasyon sürüyor. Bizde çalışmaları yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Nurullah Cahan Uşak Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title