Haberler

Turizm Haftası

Mersin'de, Turizm Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Mersin'de, Turizm Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Mersin'in, birçok alanda turizm açısından potansiyeli olduğunu vurguladı.

Kentin, tarihi ve turistik açıdan çeşitli güzelliklere sahip olduğunu aktaran Su, "İlimizde akla gelebilecek her türlü turizmi yapabilecek imkan ve değerlere sahibiz. Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan'ın destekleriyle turizm konusunda kentimizdeki birçok işi hızlandırdık. Mersin'de bekleyen birçok turistik alanımızı yatırımcıların hizmetine sunmak için çaba sarf ediyoruz. Bunlarla mevcut kapasitemiz 2 katına çıkacak. Mersin'i turizm açısından öne taşıyacak bazı marka değerlere ihtiyacımız var. Bunları biliyor ve üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da kentin geçmişten günümüze çeşitli kültürlere ev sahipliği yaptığının belirterek, "Medeniyetlerin bıraktığı izlerden dolayı oldukça zengin bir arka plana sahibiz. Coğrafi konumumuzun geçmişe dayanması sebebiyle de Mersin, antik dönemden itibaren birçok limana ve bereketli topraklara sahip olmuş, önemli bir ticaret merkezi olarak bu günlere gelmiştir." dedi.

Mersin İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Turabi Aktürk ise kentin sahip olduğu tarihi ve turistik zenginlikleri anlattı.

Katılımcılar, konuşmaların ardından Arkeoloji Müzesi'ni gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Turizm Haftası Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title