Haberler
BBC

Çocuklar Cinsel İçerikli Görüntüleri Hesap Makinesi Görünümlü Uygulamada Saklıyor

Güncelleme:

İngiltere polisinin yaptığı açıklamaya göre gençler, cinsel içerikli görüntüleri hesap makinesi görünümlü bir uygulamada saklamaya başladı.

İngiltere'de yayınlanan The Times gazetesinin teknoloji muhabiri Mark Bridge'in haberine göre The Private Photos (Calculator%) adlı uygulama ilk açıldığında sıradan bir hesap makinası arayüzüne ve işlevine sahip gözüküyor. Fakat dört haneli şifreyi girdikten sonra uygulamanın ekranı değişerek kullanıcılara daha önce buraya sakladıkları fotoğraf ve videoları görme imkanı sağlıyor.

AİLELERDEN GİZLEMEK İÇİN

İngiltere'nin Durham kentinin emniyet teşkilatı, yürüttükleri bir soruşturma kapsamında bu uygulamanın çocuklar tarafından fotoğraf ve videoları ailelerinden saklamak için kullanıldığını açıkladı.

Bir polis sözcüsü "Ailelerden uyanık olmalarını ve çocuklarının bu tür uygulamayı kullanmamasını teşvik etmelerini istiyoruz" dedi.

ELEŞTİRİLERİN HEDEFİ OLDU

Bu açıklama üzerine gazetenin görüşlerine yer vermek istediği The Private Photos uygulamasının yazılımcıları, sorulara bir yanıt vermedi.

Uygulamayı eleştirenler, Private Photos'un Google Play ve App Store'da çocuklara uygun olmayan içerik olarak etiketlenmesini talep ediyor.

BBC

Mark Bridge Times Komik - İlginç Teknoloji Haberler

500

Yorumlar (11)

POST:

uygulamanın deli gibi reklamını yapmışlar haber adı altında

16
0
yanıtYanıtla
AyNur:

yav günümüzün çocukları tambir veled olarak yetişiyorlar,ellerinde bir kameralı telefon,inanın korkmaya başladım,bu veletletler ana babalarının gizli hallerini bile çekerler,onlara nasıl güvenebilirsiniz.

13
2
yanıtYanıtla
CEZA:

Azmin önüne hiçbir şey geçemez

11
3
yanıtYanıtla
Filozof:

Çocuklar o içeriklere, resimlere erişebilir olduktan sonra telefonda saklasa ne olur saklamasa ne olur. Kolaysa İçeriğe ulaşmalarını engelleyin bu saatten sonra çok zor. Artık sapık bir nesil yetişiyor.

12
0
yanıtYanıtla
Tayfur:

İmansızi inançsız, Allah korkusu olmayan, bırakın korkusunu Allah''ı dahi bilmeyen bir nesil yetişiyor.

9
2
yanıtYanıtla
Gözlem:

Çektiğiniz her fotoğraf, bilginiz olsun olmasın Google server''larına gidiyor. ! Adı üstünde google photos! Hesabınız ile ilgili her şey, senkronizasyon veya Cloud uygulamaları ile internet ortamına taşınıyor. ! Paylaşsanız da, paylaşmasanız da. Yaptığınız bütün chat''leşmeler yıllarca adamların elinin altında tutuluyor. Arkadaş listeniz, neye ilgi duyduğunuz, her şeyi ama herşeyyi biliyorlar. ! Çektiğiniz fotoğrafın, yeri konumu, tarihi her türlü detayı gidiyor. . Her şeyi fotoğraflamayın. !

11
0
yanıtYanıtla
Ahmet:

Vay keratalar

7
3
yanıtYanıtla
Rakkalı:

BIRAKIN ÖĞRENSİNLER NASIL YAPILDIGINI

4
0
yanıtYanıtla
özgür:

ebevenyler bilsin diye reklam yapiyolar akilli

1
0
yanıtYanıtla
Atsiz:

Bilgisizlikten maraz dogar..ilk orta okulda cinsellik dersi verilmeli

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title