Haberler

İki Ülke Bir Kamera' Taksim Meydanı'nda Sergilendi

BEYOĞLU Belediyesi'nin kardeş şehri Macaristan'ın Peç Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü '2 Ülke 1 Kamera' (2 Natıons 1 Camera) projesi iki tarihi şehri aynı sergide bir araya geldi.

BEYOĞLU Belediyesi'nin kardeş şehri Macaristan'ın Peç Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü '2 Ülke 1 Kamera'  (2 Natıons 1 Camera) projesi iki tarihi şehri aynı sergide bir araya geldi. Taksim Meydanı'nda açılışı gerçekleştirilen fotoğraf sergisi sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

İki ülke arasında yüzyıllara dayanan kardeşlik ile kültürel birikimi koruyarak gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan proje kapsamında, 14 Macar ve Türk fotoğrafçı Beyoğlu ve Peç şehirlerini fotoğrafladı. 'İki Ülke Bir Kamera' fotoğraf sergisinde bir araya getirilen fotoğraflar Macaristan'ın Peç şehrinden sonra Taksim Meydanı'nda sanatseverlerle buluştu. Serginin açılış törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra; Peç Belediye Başkanı Pava Zsolt, Macaristan Ankara Büyükelçisi H.E. Gabor Kiss ve Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balázs Hendrich ve vatandaşlar katıldı.

"İKİ ŞEHRİN DOSTLUĞU ÇOK ESKİYE DAYANIYOR"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Macaristan ile Türkiye arasındaki dostluk çok eski tarihe dayanıyor. Bugün kardeşlik anlaşması imzaladık ve iki şehri tanıtan fotoğraf sergisini Taksim Meydanı'nda bulunan sergi ünitelerinde ilk defa böyle bir şeye adım atmış olduk. Çok güzel oldu" diye konuştu.

"PEÇ'İN İSTANBUL'DA TANITILMASI ÇOK SEVİNDİRİCİ"

Peç Belediye Başkanı Pava Zsolt, "Diğer Macar şehirlerine göre daha fazla Osmanlı Türk mirasına sahip ve böylesine güçlü bir mirasa sahip olan Peç'in burada İstanbul'da tanıtılması ve böylesine güzel bir imkan bulmuş olmamız gerçekten çok sevindirici" dedi.

"ÇILARIMIZ BU ESERLERİ YÜREKLERİYLE HAZIRLADI"

Macaristan Ankara Büyükelçisi H.E. Gabor Kiss ise, "Sergiyi gezenler fotoğraflara dikkatlice baktıklarında, fotoğrafçılarımızın bu eserleri sadece kameralarıyla değil, bunları yürekleriyle hazırladıklarını fark edeceklerdir" ifadelerini kullandı.

(/GÖRÜNTÜLÜ) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Macaristan İstanbul Beyoğlu Taksim Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title