Haberler

Bahçeli'nin Erken Seçim Teklifine Erdoğan'dan Yanıt: Yarın Kendisiyle Görüşeceğiz

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı, Bahçeli'nin erken seçim teklifine "Şu an yorumum olmayacak. Yarın görüşeceğiz." diyerek yanıt verdi. Grup toplantısında ise "Yeni sistemimiz 2019 Kasım seçimlerinde devreye girecek" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim teklifine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yanıt geldi. Erdoğan, "Devlet Bahçeli ile yarın görüşeceğiz" dedi. Ardından partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni sistemimiz inşallah 2019 Kasım seçimlerinde devreye girecek" diye konuştu. Erdoğan'ın bu sözleri Bahçeli'nin çıkışına cevap olarak algılandı.

"YARIN KENDİSİYLE GÖRÜŞECEĞİZ"

AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Şu an itibarıyla bir yorumum olmayacak ama yarın Bahçeli ile bir görüşmem var" dedi. Görüşmenin 13:30'da olduğu açıklandı.

ERDOĞAN'IN PROGRAMINDA YOKTU

Erdoğan'ın sözlerini aktaran Ciner Medya Ankara Temsilcisi Ali Can Türkoğlu, görüşmenin Erdoğan'ın programında olmadığını, Bahçeli'nin erken seçim çıkışı yapmadan önce randevunun alınmış olabileceğini söyledi.

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ 2019 KASIM SEÇİMLERİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK"

Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından Partisinin grup toplantısına geçti. Buradaki konuşmasında geçtiğimiz yıl 16 Nisan'da yapılan referanduma değinerek, "Halk oylamasıyla önemli bir anayasa değişikliği kabul edildi. Cumhuriyet döneminde yaşadığımız siyasi ve ekonomik krizlerin en önemli sebeplerinden biri olan yönetim sistemimizdeki tıkanıkların aşılmasına vesile olacağına inandığım anayasa değişikliğimiz inşallah 2019 Kasım seçimlerinde tamamen yürürlüğe girecek" dedi.

BOZDAĞ: YETKİLİ ORGANLARDA DEĞERLEDİRİLİR

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin erken seçim açıklamasının sürpriz olup olmadığı sorusuna, "" dedi.

ADALET BAKANI: KURULLAR DEĞERLENDİRİR

Konuyla ilgili bir açıklama da Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den geldi. Gül, "Bahçeli'nin teklifini kurullar değerlendirir." dedi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Bahçeli, bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, "Önümüzde 2 seçim vardır. Ya normal tarihi beklenecek. Ya da Milli mecburiyetten dolayı seçimleri erkene çekilecektir. Bilinmelidir ki gerekli uyum yasalarının çıkarılmasının ardından MHP seçimlerin erkene alınmasından yana takdirini kullanmaktadır. " demişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Bekir Bozdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Faruk Mobil-IOS:

Bencede secim erkene alınmalı yani sayın Devlet bahçeli doğru söylüyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title