Haberler

Turizm Haftası

Muğla'da Turizm Haftası etkinliklerle kutlandı.

Muğla'da Turizm Haftası etkinliklerle kutlandı.

15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla Kültür ve Turizm Müdür Vekili Filiz Karacaağaç, beraberindeki heyetle Muğla Valisi Esengül Civelek'i makamında ziyaret etti.

Etkinlikler daha sonra Muğla Müzesi'nde devam etti.

Programın açılışında konuşan Muğla Valisi Civelek, verimli, bereketli ve bol kazançlı bir sezon geçirilmesi temennisinde bulundu.

Turizm sektörünün ülkenin kalkınması, gelişmesi ve büyümesinde döviz girdisi sağlayıcı, gelir getirici ve istihdam yaratıcı bir sektör olarak çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Civelek, "Turizm sektörü aynı zamanda Muğla'mız için de çok önemli. Sektör, ilimizin sosyo-ekonomik- kültürel gelişimine ciddi katkılar sağlamaktadır. Ülke turizminin en önemli destinasyonlarından olan yabancı ve yerli turistlerin rağbet ettiği İstanbul ve Antalya'dan sonra en fazla turistin geldiği bir turizm merkezi olarak önem arz ediyor." diye konuştu.

Muğla'nın iki uluslararası havalimanı, kolay ulaşım imkanları, gelişmiş altyapısı ile turizmde marka kent olduğunu vurgulayan Civelek, "Muğla, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri, doğal güzellikleri ve son zamanlarda da cazip hale gelen doğa sporlarının turizme sunulmasında, sürdürülebilir turizmin sağlanmasında oldukça güçlü bir konuma sahiptir." dedi.

Muğla'nın turizmde güçlü bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Vali Civelek, şunları söyledi:

"Turizm sektörümüzün daha da geliştirilmesi, var olan ulusal ve uluslararası marka konumumuzun daha da güçlendirilmesi, turizm gelirlerimizin arttırılması, turizmimizin süreç içerisinde rekabet edebilirliğinin de güçlendirilmesi için tüm tarafların ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, meslek örgütlerinin işbirliği içerisinde yurt içinde ve yurt dışında daha çok tanıtım ve pazarlama çalışmalarına ağırlık vermesi gerekmektedir."

Vali Civelek'in konuşmasının ardından yerel sanatçılardan Mustafa Bozdağ tarafından müzik dinletisi sunuldu, Göktepeli kadınlar halk oyunları gösterisi yaptı.

Daha sonra Civelek ve beraberindekiler, "Muğla'dan" adlı fotoğraf sergisini gezdi.

Programa, Vali Yardımcısı Kamil Köten, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Filiz Karacaağaç, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Esengül Civelek Turizm Haftası Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title