Haberler

Ece Temelkuran Women İn The World Summit'te Konuştu!

Güncelleme:

New York'ta düzenlenen ve Hillary Rodham Clinton'ın yönettiği panelde Ece Temelkuran, Russia New York Times 'ın Rusya editörü Yevgina Albats, BBC'nin eski Çin editörü Carrie Gracie ve Tabula Medya'nın sahibi Tamara Chergoleishvili konuşmacı olarak katıldılar.

Başta Suriye olmak üzere dünyanın sıcak gündeminin masaya yatırıldığı ve erkek egemen politikanın dünyayı sürüklediği noktanın tartışıldığı panelde kadınların rolünün ne olduğu ve ne olması gerektiği de konuşuldu.

Panelde ABD'nin Ortadoğu'da sadece askerî bir yüzle var olduğunu ve bunun sonuçlarını anlatan Temelkuran, sağ rejimlerin kadınlara karşı çok yıkıcı olduğuna da değindi ve kadın düşmanlığının sağ kanat popülizminin ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Temelkuran, kadınların bu rejimlerde "kömür madeni kanaryaları" olarak hareket ettiklerini ifade ederek, "Kadınlar, onlara doğru gelenleri hissediyorlar, rejimi ve onun tırnaklarını ilk hissedenler onlar," dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Rusya Federasyonu Ece Temelkuran Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title