Haberler

Piyasalar – Dolar 4.10, Euro da 5.08 Liradan İşlem Görüyor

– Ticaret savaşı endişeleri ve ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik füze saldırısının sonrasında yeni haftaya 4.05 - 4.06 lira aralığından başlayan dolar, öğleden sonra 4,1091 liraya, euro da 5,0831 liraya kadar çıktı.

Euro/dolar paritesi, doların küresel piyasalardaki değer kaybına bağlı olarak, 1.24 sınırını aştıktan sonra yüzde 0.05 düşüşle 1,2374 düzeyine geriledi.

Dolar geçen hafta 4.1938 lira ile, euro da 5.1941 lira ile rekor düzeye yükselmişti.

Haftanın ilk günü yüzde 1.56 düşüşle 108 bin 954 puandan kapanan Borsa İstanbul Endeksi (BİST-100) yüzde 1.70 düşüşle 108 bin 802 puana kadar geriledi.

İş Yatırım'ın, "Risk iştahı toparlanıyor…" başlıklı günlük piyasa bülteninde şu değerlendirme yapıldı:

"ABD'nin Suriye askeri müdahalesi sonrası risk iştahı toparlanmaya devam ediyor. Wall Street'ten başlayarak Avrupa piyasalarına yayılan bir yükseliş görüyoruz. Ancak Çin kaynaklı endişeler nedeniyle gelişmekte olan piyasalar bu iyimserliği paylaşmıyor.

"Borsa İstanbul uzun bir aradan sonra gelişmekte olan piyasalardan olumlu ayrışıyor.

"Suriye'ye yapılan müdahalede ABD ile aynı tarafta yer almamız, ekonomi cephesinden gelen güçlü veriler ve Hazine'nin başarılı borçlanması hisse senedi piyasalarını destekledi.

"Borsa İstanbul banka hisselerinin önderliğinde dün yüzde 1'e yakın yükseldi.

"ABD vadelilerindeki yükseliş ve Türk lirasının güçlenmesine paralel Borsa İstanbul'da hafif yukarı yönlü bir açılış bekliyoruz.

"Çin kaynaklı endişeler nedeniyle şimdilik Türkiye piyasalarında bir baskı öngörmüyoruz. Ancak zemin kaygan.

"Önümüzdeki haftalarda Rusya'ya gelecek ilave yaptırımlar Türkiye'ye yönelik risk iştahını da bozabilir." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Borsa İstanbul Suriye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title