Haberler

Çocukların Gelişimine Katkı Devam Ediyor

Tepebaşı Belediyesi, Esentepe Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi ile Eskişehirli çocukların gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor.

Tepebaşı Belediyesi, çocukların sosyalleşmesinin yanı sıra gelişimi için de faydalı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Esentepe Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi, çocukların katıldığı oyun sınıfları, resim, müzik, satranç, drama, kukla atölyesi, çocuk yogası, ebru sanatı, doğanın dili, basketbol, etütler ve her dönem eklenen farklı atölyeler ile çocukların gelişiminde olumlu etkiler meydana getirirken ailelerin de gözünün arkada kalmadığı güvenli bir ortam olarak beğeni topluyor. Çocuklar için faydalı, aileler içinse güvenli bir merkez haline gelen Esentepe Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi'nde ayrıca kadınlara yönelik pilates ve ailelere yönelik de sağlık seminerleri gibi etkinlikler de aralıksız şekilde devam ediyor. 2012 yılında faaliyete geçirilen Esentepe Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi, faaliyetlerini zenginleştirerek çocukların ve ailelerinin yararlanabileceği bir merkez haline geldi. Öte yandan Şenlikli Toplum Platformu'nun çalışmaları kapsamında, merkezin bulunduğu sokak "Kanatlı Kediler" sokağı olarak adlandırıldı. Sokak üzerinde bulunan evler grafiti çizimleriyle renklendirilip sokağın çevresi park-bahçeler müdürlüğünce saksılarla süslendi. Yapılan çalışmalar ile merkez tam bir mahalle bahçesine dönüştürüldü.

"23 Nisan kutlamalarının değişmez adresi oldu"

Esentepe Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda renkli görüntülere sahne oldu. Esentepe Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi'nin yanı sıra Tepebaşı Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Erken Çocukluk Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan 3-4 yaş arası 50 çocuk ve velileri düzenlenen kutlama programında bir araya geldi. Düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliğinde çocuklar, bayramlarını neşe içinde kutladı. Geleneksel oyunlar ile eğlenceli anlar yaşayan çocuklar; halat çekme, mandal takma, yumurta taşıma ve çuval yarışı gibi oyunlar oynayarak keyifli şekilde zaman geçirdi. Katılımcılara Türk bayrağı armağan edilen programda, oyunlara veliler de katılarak çocuklarının mutluluğunu paylaştı. Aileler etkinlikten ötürü de Tepebaşı Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

23 Nisan Tepebaşı Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title