Haberler

    Sakin Kalın Risk Almayın

    Şenol Güneş, Kadıköy'den final biletiyle ayrılmak için sabırlı ve dikkatli oynamak zorunda olduklarını söyledi.

    SERDAR SARIDAĞ
    Beşiktaş'ın hocası, F.Bahçe karşısında turu geçmeleri halinde bu başarının ligdeki şampiyonluk yarışına da çok olumlu yansıyacağının altını çizdi, "Kimseyle gereksiz tartışma istemiyorum. Siz sadece işinize konsantre olun. Derbide tecrübeniz ve kaliteniz ön plana çıkmalı" dedi.
    Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe ile oynayacakları kupa derbisinde oyuncularından öncelikle sakin kalmalarını istedi. İlk maçta yaşanan gerginliğin rövanşa yansımaması gerektiğine vurgu yapan Güneş'in, "Herkes futbola odaklansın" diyerek, futbolcularını uyardığı belirlendi.
    Süper Lig'in yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluk hedefiyle mücadele ettiklerinin altını çizen siyah-beyazlı hocanın, "Ne hakem ne de rakip oyuncular... Kimseyle gereksiz tartışma istemiyorum. Siz sadece işinize konsantre olun. Son lig maçında nasıl sakin ve akıllı oynadıysak, derbide de aynı şekilde mücadele etmeliyiz. Saha dışı atmosfer bizi ilgilendirmiyor" diye konuştuğu öğrenildi.
    İlk maçı hatırlattı
    Şenol Güneş, kupa rövanşında yaşanabilecek olası gerilimin ligdeki şampiyonluk yarışına olumsuz yansıyabileceğini de dile getirdi.
    Beşiktaş'ın teknik patronu, "Bu maç ligdeki karşılaşmalarla da bağlantılı bir müsabaka. Ligde yakaladığımız galibiyet serisinin yanında, bir de turu geçersek, o zaman bu durum takıma çok olumlu yansır. Sizler çok tecrübeli oyuncularsınız. Derbide tecrübeniz ve kaliteniz ön plana çıkmalı. Maç boyunca sahanın her yerinde yardımlaşın ve topu sürekli çevirmeye çalışın. Savunmada kesinlikle risk almayın, bireysel hatalardan kaçınmaya çalışın. Riskli yerlerde topu ayağınızda tutmayın. İlk maçtaki gibi kaptırdığınız bir top kalemize gol olarak dönebilir" ifadelerini kullandığı aktarıldı.
    30 senede 1 galibiyet!

    Teknik patron Şenol Güneş 30 yıllık teknik direktörlük kariyerinde 6 farklı takımla Fenerbahçe deplasmanına çıkarken sadece 1 galibiyet alabildi.
    Deneyimli hoca; Trabzonspor, Boluspor, Antalyaspor, Sakaryaspor, Bursaspor ve Beşiktaş'ın başında Kadıköy'de Fenerbahçe'nin rakibi oldu. Teknik direktörlüğe 1988 yılında başlayan Şenol Güneş, 20 lig maçında da galip gelemedi. Bu maçların 15'ini kaybeden Güneş'in takımları, 5 kez berabere kaldı.
    Şenol Güneş'in takımları Kadıköy'de Türkiye Kupası maçlarında ise 2 mağlubiyet, 1 galibiyet yaşadı. Bursaspor, Güneş yönetiminde 2014-15 sezonunda 2-1'lik yenilginin rövanşında Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-0 mağlup ederek kupada finale çıkmıştı. Şenol Güneş'in çalıştırdığı takımlar Fenerbahçe ile deplasmanda oynanan toplam 23 maçta 13 gol atarken, kalelerinde ise 39 gol gördü. Beşiktaş, Güneş'le Kadıköy'de oynadığı 3 lig maçında 2 yenilgi, 1 beraberlik aldı.
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Şenol Güneş Fenerbahçe Beşiktaş Kadıköy Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title