Haberler

    Nerede Bu Transferler!

    Mathieu Valbuena, Mauricio Isla, Carlos Kameni ve Luis Neto’yu taktiksel planı ve oyun düzeninde çok önemli gören, hatta transfer aşamasında bunları oyunculara bizzat kendi anlatan Teknik Direktör Aykut Kocaman, sezon ilerledikçe bambaşka bir durum ortaya koydu, ideal 11’ini farklı isimlerin üzerine kurdu.

    CELAL UMUT EREN

    Fenerbahçe ligde son 5 haftaya 4. sırada girerken, ideal kadrosuyla dikkat çekiyor. Aykut Kocaman'ın istikrarlı bir şekilde kullanmaya başladığı ilk 11'i ile sezon başı yapılan planların örtüşmemesi gözlerden kaçmıyor.Sezona başlarken Kocaman'ın bizzat transferleri için devreye girip, kadroya kattığı bazı isimlerin son durumları kafaları karıştırıyor.
    Hem Avrupa çapında bilinen hem de tecrübeleriyle direkt ilk 11'de olması beklenen 4 isim; Mathieu Valbuena, Mauricio Isla, Carlos Kameni ve Luis Neto, beklenmedik bir şekilde istenen seviyede olamadı. 4 yabancı futbolcuyu taktiksel planı ve düzeninde çok önemli gören, hatta transfer aşamasında bunları oyunculara kendi anlatan Teknik Direktör Kocaman, sezon ilerledikçe bambaşka bir durum ortaya çıkardı.Neredeyse kadroda düşünülmeyen Roman Neustadter, Aatif, Volkan Demirel ve Şener Özbayraklı gibi oyuncular bir anda 11'in değişilmezi oldu.
    Sezona girerken Aykut Kocaman'ın çok güvendiği transferlerden ilki Valbuena; Dirk Kuyt'a benzetilerek, takıma liderlik etmesi için alındı. Ancak savunmadaki kopuklukları ve takım oyunundan uzak oluşu sebebiyle kesildi, tercih Aatif oldu.
    İkinci olarak kaleci Kameni, Volkan Demirel'le yarışması adına, direkt birinci kaleciliğe oynaması için alındı. Sezonun ilk yarısı ve özellikle ikinci yarıdaki Beşiktaş derbilerinde kaleyi aldı ama vasatı aşamadı. Volkan'ın kaleye geçtiği her dönem takımın ivmesi arttı.
    Sağ beke gelen Isla ise sezona iyi başlasa da özellikle ikinci yarıda Şener'in çıkışına karşılık veremedi, 18 kişilik kadroya bile alınmamaya başladı. Zenit'ten kiralanan Luis Neto, sezon başında Skrtel'in partneri olarak düşünülse de sakatlıklar ve akabinde gelen formsuzluk nedeniyle Neustadter'in yedeği oldu.
    En çok artan değer Josef de Souza

    Sarı-lacivertli takımda değeri yükselen isimlerden Josef de Souza, şimdiden transfer piyasasının gözde isimlerinden biri olarak dikkat çekiyor.
    Brezilyalı orta saha son 3 sezonda sürekli olarak iyiye doğru bir gidiş gösteriyor. Özellikle bu sezon Aykut Kocaman yönetiminde istikrarı ve artan performansıyla göz dolduran Souza, Simon Kjaer'den sonra Fenerbahçe'nin en fazla bonservis kazandırabilecek ismi olarak duruyor.
    2015-16 sezonunda 8 milyon euroya getirilen 29 yaşındaki oyuncu, Premier Lig, Portekiz Ligi, Brezilya ve La Liga'da bazı kulüplerin takibinde bulunuyor.
    Sarı-lacivertliler, Souza'dan bonservis kazanma durumu ve zarar edilmeyeceği konusunda olumlu düşünüyor.
    İyiye gittiler
    Sezon başında kadrosuna 10 futbolcu katan Fenerbahçe'de, bazı isimler ise tam tersi iyi görüntü çizdi. Dirar, Giuliano ve Soldado, ilk günden itibaren çalışmaları, istekleri ve takıma kaynaşmalarıyla alkış aldı.
    Şu anda da ilk 11'in kilit isimlerinden olan bu oyuncuların yanında Vincent Janssen de aynı noktada duruyor. Hollandalı forvet kiralık olması ve 4 aydır sakatlığı bulunmasına karşın teknik direktör Aykut Kocaman'ın güvenini hiç kaybetmedi.
    Kadro dayanışması
    Aykut Kocaman'ın değişmez oyuncularından Aatif ile Dirar, hem saha içi hem de saha dışındaki olumlu görüntüleriyle öne çıkıyor. Her iki yıldız, performansları kadar takıma kattıkları moral, arkadaşlık ve destek ile de takdir topluyor.
    Özellikle son 5 maçta 3 gol atarak yıldızlaşan Aatif ile formasını hiç kaptırmayan Dirar, takımın dinamik isimlerinden. İki Faslı futbolcu takım içerisindeki pozitif görüntüleriyle başta teknik heyet olmak üzere herkesin alkışlarını alıyor.
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Mathieu Valbuena Mauricio Isla Aykut Kocaman Fenerbahçe Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title