Haberler

    Serdar Ali Çelikler: 'Fatih Terim UEFA'yı Aldığında Düşüp Ölseydi!..'

    Habertürk yazarı ve spor yorumcusu Serdar Ali Çelikler, Skorer TV'ye gündemle ilgili birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

    Ezgi Toper / Skorer Özel
    Süper Lig'de heyecan her geçen gün artıyor... 4 takımın mücadele verdiği şampiyonluk yarışında ipi göğüslemeye hangi takım yakın, son durumları ne ve Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası maçında kim favori, hepsini Habertürk yazarı ve spor yorumcusu Serdar Ali Çelikler ile konuştuk.
    - Ligin kırılma mücadelelerinden biri olması beklenen Galatasaray - Başakşehir maçında böyle bir oyun ve skor bekliyor muydunuz?
    Bekliyordum. Ben Galatasaray'ın rahat kazanacağını düşünüyordum. Öyle de oldu. Mariano'nun bireysel becerisi olmasaydı da Galatasaray kazanırdı, belki bu kadar kolay olmazdı. 75'ten sonra gelecek teknik direktör hamleleriyle kazanırdı.
    "BAŞAKŞEHİR TEKNİK DİREKTÖRÜ,  TAKIMI KURBANLIK KOYUN HALİNE GETİRDİ"
    Abdullah Avcı final maçlarını yapamıyor. Maçtan önce, "bizim için önemli değil. 100 yıllık kulüplerle yarışıyoruz. Lay lay lom lom, hepimiz kardeşiz, hayat bayram olsa" gibi mesajlar verdiği için maçı Galatasaray'ın kazanacağı belliydi. Başakşehir bu maçı kazanmayı becerebilseydi şampiyon olmuştu. Ama bunun yerine teknik direktörü, kendisi ve takımı sakinleştirme adı altında bütün takımı kurbanlık koyun haline getirdi. Galatasaray'ın yapacağı iş çok belliydi. Defansta Epureanu'ya, Emre'ye, Arda'ya baskı yapacaktı, döndürmeyecekti. Bunu daha önce Fenerbahçe daha da başarıyla uygulamıştı. Buna alternatif bir plan üretemedi. Madem Mossoro oyuna girebilecekti neden 11'de başlamadı? Adebayor gizli santrafor gibi davranıp başka bir forvet denenebilirdi. Ama Abdullah Avcı'nın derdi bu değildi. Sakin olalım derken yenileceği belliydi. Bu Abdullah Avcı'nın bireysel başarısızlığıdır.
    Ama bu demek değil ki Fatih Terim'in takımı bir şey yapmadı. Çok iyi bir savunma yaparak, ama bu savunmayı kendi yarı sahasında değil, rakip yarı alandan başlatarak kazandı. Santraforlar değil, savunmacılar öne çıktı. Denayer, Nagatomo, Serdar Aziz övüldü. Mariano zaten maçın adamı oldu.  Kalesinde neredeyse pozisyon bile vermeden rahat yendi.
    "ARDA DAHA BAŞAKŞEHİR'E GELEMEDİ"
    - Birçok futbolsever, Arda Turan'ı ilk 11'de görünce maçın kaybedildiğini düşündü, katılır mısınız?
    Ben oynatmazdım. Ben Arda'nın Başakşehir'e fayda sağladığını düşünmüyorum. İlk geldiğinde Elia'nın yerinde oynattılar, orada da başarılı olamadı. Arda henüz Başakşehir'e gelmedi. Adapte olmuş gibi değil. Kendisinin de açıklaması var, "Sezon başı idmanı geçirmem gerek, iki yıldır yapamadım" diye. Muhtemelen seneye biraz daha adapte olacaktır. Ama ben hem Emre'yi hem Arda'yı birlikte oynatmazdım. Ben Adebayor'u 10 numara gibi kullanıp onun yerine Mevlüt veya Bajic ile, iki santraforla oynardım; şaşırtıcı bir şey yapardım.
    - Emre Belözoğlu'nun gerginliği maça ne kadar etki etti?
    Emre o deplasmanda yaşayacağı kadar gerginlik yaşadı, normal.  Emre bu, ekstra bir negatif etkisinin olduğunu düşünmüyorum. Hakeme tepki göstermesi de çok normal. "Bize tekme atıyorlar, bir şey demiyorsun" diyor. Bireysel tepkisini göstermesinde bir beis görmüyorum.
    "BAYILMAK NEDİR? O ZAMAN FATİH TERİM UEFA'YI ALDIĞINDA DÜŞÜP ÖLSEYDİ!"
    - Gerginlik demişken Hasan Şaş'tan da bahsetmek lazım... Maç öncesinde "Hasan Şaş bayılır, bir şey yapar. O tek ihtimal olan kazanmak için... " demiştiniz. Bizim de bir özel haberimiz vardı devre arasında koridorlarda yaşadığı gerginlikle ilgili. Bu konuda ne söylersiniz?
    Galatasaray'ın yardımcı hocası bunları yapar mı, yapmalı mı? Bayılmak nedir? O zaman Fatih Terim UEFA Kupası'nı aldığında düşüp ölseydi. Sinan'ın Konya'ya attığı bir golle bayılıyorsan, sen Galatasaray'ın hocası olamazsın. Duygularını kontrol edeceksin. Sen Arda ile Fatih Terim meselesinde sıfır unsursun. Necati niye kavga etmiyor? Abdurrahim Albayrak niye kavga etmiyor? Benim iyi dostumdur. Ben ona tavsiye olarak söylüyorum, bu şekilde Galatasaray'ın hocası olamaz. Hasan artık kaç yaşına geldi. Ciddi bir teknik direktör adayıdır. Yarın Fatih Hoca gittikten sonra Galatasaray'da olmasa bile bir Anadolu takımına teknik direktör olması icap eder. Bu halde mi teknik direktör olacak? Soyunma odasında kavga eden, gol attığı zaman bayılan, rakip tribünlerle diyaloğa giren bir hoca mı olsun, kendini bu şekilde mi görüyor? Ben kendisine yakıştıramıyorum. Biraz öfke kontrolü yapmalı.
    "FENERBAHÇE, OYUNU GERMEKLE İLGİLİ TAKTİKLER ÜRETİYOR!"
    - Galatasaray'dan Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanacak kupa maçına geçelim. Yine gergin bir maç mı bekliyorsunuz? Turu geçen kim olur?
    Bu maçta da gerginlik beklerim. Fenerbahçe'nin bir planı bu. Oyunu germeyle ilgili taktikler geliştirdiğini düşünüyorum. Bunu da genelde yediriyor. Bu sefer benzeri olur mu, bunu da biraz Beşiktaş'ın düşünmesi lazım.
    - Quraresma'nın varlığı ya da yokluğu nasıl etkiler?
    Quaresma da artık bir zahmet gerilmesin.  Turu geçme açısından da Fenerbahçe ev sahibi olduğu için avantajlı. 2-2 bitmesi ve uzaması zor ihtimal.
    "VASAT BİR HOCANIN ÇALIŞTIRDIĞI VASAT TAKIMIN SIRALAMASI DA VASAT OLUR"
    - Fenerbahçe'nin lig performansını da değerlendirelim. Zirveye 3 puan uzaklıkta olmasına rağmen şampiyonluk şansı en zayıf görülen takım. Neden?
    Fenerbahçe vasat bir futbol takımı. ve vasat bir teknik direktörü var. Dolayısıyla da 3. olur. Gelecek sene de 2. olur, sonra 4. olur. Şampiyonluk, vasatlıktan öte bir şey ister. Vasat bir hoca tarafından çalıştırılan vasat bir kadronun vasat bir sıralaması olur. Fenerbahçe bunlardan çok daha iyisini hak eden bir camiadır, bir taraftara ve bir büyüklüğe sahiptir. Artık bu vasatlıktan da vazgeçmesi gerekir. Sen evinde Galatasaray'ı yeneceksin. Akhisar'a yenilmeyeceksin. "Bireysel hatalar çoktu, o böyle yaptı, bu böyle yaptı, gereğini yapacağım..." Yani Aykut Kocaman ile ilgili bin tane şey söylerim, gerek yok. Ben Aykut Kocaman'ın büyük takımın, hele hele Fenerbahçe'nin teknik direktörü olabileceğine hiçbir zaman inanmadım. Şampiyonluk açısından bir sürpriz ihtimalini çok zor görüyorum.
    "BEŞİKTAŞLILAR, 'BİZ BAYERN'E ELENİNCE ŞAMPİYON OLDUK' DİYORLAR"
    - Beşiktaş'ta da gözler derbide. Beşiktaş'ın hem gidişatını hem de derbi şansını nasıl değerlendirirsiniz?
    Beşiktaşlılar takımlarına güveniyorlar. Bodrum'da bir Ahmet Bey var, Beşiktaşlı, "Biz Bayern Münih'e elendiğimiz gün şampiyon olduk. Biz Galatasaray'ı da yeneriz şampiyon oluruz" diyor.  Beşiktaşlılar derbide de kendilerine güveniyor, son iki senede yendiğimiz gibi yine yeneriz diyorlar.
    - Cenk Tosun'dan sonra yaşanan forvet sıkıntısı takımı nasıl etkiliyor?
    O forvet sıkıntısına rağmen bir puan gerideler. Bir de santrafor olsaydı, onu düşünmek lazım. Derbi, bu haftaki maçlardan sonra, puan durumuna göre daha net konuşulur.  Beşiktaşlılar Fenerbahçe maçını da önemsiyor ama asıl önemli maç, Telekom'daki maç.
    Kısa kısa...
    "HER SENE BİR TENEKE, BİDON 11 SEÇİLİR. BU YIL ORAYA GİRECEK OYUNCU LENS."
    "BEN BUGÜNE KADAR BU KADAR HEYECANLI BİR LİG GÖRMEDİM. UZUN SÜRE DE OLACAĞINI SANMIYORUM. "
    "ŞAMPİYONLUK YOLUNDA GALATASARAY AVANTAJLI, AMA BAŞAKŞEHİR DE GALATASARAY-BEŞİKTAŞ DERBİSİNİN İHTİMALLERİNDEN İKİSİ KENDİSİNE YARAYACAĞI İÇİN AVANTAJ YAKALAYABİLİR. FİKSTÜRDE SADECE KAYSERİ MAÇLARI ZOR. İÇERİDE KAYSERİ'Yİ YENERSE BAŞKA PUAN KAYBEDECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM."

    Kaynak: Skorer / Spor

    Serdar Ali Çelikler Fatih Terim Fenerbahçe Habertürk Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title