Haberler

L'Oréal Türkiye; Sürdürülebilir Markalar Konferansı'nda

Sürdürülebilir Markalar Konferansı'nda "Dünyanın Bilime, Bilimin Kadınlara İhtiyacı Var" konulu bir oturumla yer aldı.

"Dünyanın Bilime, Bilimin Kadınlara İhtiyacı Var" mottosuyla L'Oréal - UNESCO iş birliğiyle uluslararası platformda yürütülen "Bilim Kadınları İçin " programı, Türkiye'de 2003 yılından beri hayata geçiriliyor ve bu program kapsamında Türkiye'de her yıl üçü "Yaşam Bilimleri" ve üçü "Malzeme Bilimleri" alanlarından olmak üzere toplam 6 genç bilim kadını birer yıllık araştırma bursu ile destekleniyor. Bu ödül için değerlendirme hem akademik özgeçmiş hem de gerçekleştirmek istenilen araştırma projesinin niteliği ölçüt alınarak yapılıyor.

Sürdürülebilir Markalar Konferansı'nda L'Oréal Türkiye olarak sürdürülebilirlik alanındaki yaptıkları çalışmaları ve "Bilim Kadınları İçin" programına dair detayları aktaran L'Oréal Kurumsal İletişim Direktörü Bige Mercan "Tüm dünyada bilimsel alanda çalışan araştırmacıdan yalnızca %30'u kadın ve bilimsel yüksek akademik pozisyonların sadece %11'inde kadınlar bulunuyor. L'Oréal'in önceki yıl Boston Danışma Grubu ile birlikte gerçekleştirdiği bilim sektöründeki kadınların pozisyonu üzerine uluslararası bir raporun sonuçlarına göre son 10 yılda kadınların bilimsel araştırmalardaki oranının yalnızca %12 arttığı görülüyor. Bilim kariyerinin her aşamasında kadınlar erkeklere oranla daha az temsil ediliyor. Lisede bilim konusunda uzmanlaşmak isteyen kadın oranı 50%'lerdeyken üniversitede bu oran %32'ye, master aşamasında %30'a ve doktorada %25'e kadar düşüyor. Bilim alanındaki çalışmalarıyla Nobel ödülü kazananların ise sadece %3'ü kadın. 2015 UNESCO raporuna göre Türkiye'de son 10 yılda bilim kadını sayımız 2 kat arttı. Bilim alanında kadınlarımızın payı %36 olarak öne çıkıyor. L'Oreal Türkiye olarak bu oranı arttırmak için tüm gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

L'Oréal -UNESCO ortaklığında gerçekleşen 'Bilim Kadınları İçin' programı ile kadınların bilime olan katkısında farkındalık yaratmak ve bilim kadınlarına dikkat çekerek toplumları bilinçlendirmek hedefleniyor. Program ile başarılı kadın araştırmacılar tespit edilerek, genç nesiller ile rol modellerin buluşturulması sağlanıyor. Programın uluslararası kısmında her kıtadan 1 üstün bilim kadını olmak üzere toplam 5 bilim kadını kıta ödülüyle ödüllendiriliyor. Ayrıca 15 bilim kadını da Uluslararası Yükselen Yetenek Ödülüne layık görülüyor. Bu yıl L'Oréal Türkiye'nin, Türkiye'den aday gösterdiği Doç. Dr. Duygu Sağ projesiyle, 117 ülkeden katılan 275 proje arasından 'Uluslararası Yükselen Yetenek Ödülü' kazandı.

Doç. Dr. Duygu Sağ, Sürdürülebilir Markalar Konferansı'ndaki konuşmasında şunları söyledi: "L'Oréal - UNESCO Uluslararası Bilim Kadınları İçin programında 'Uluslararası Yükselen Yetenek' seçilmekten dolayı çok gururlu ve çok mutluyum. Bilim alanında çalışan kadınları ödüllendiren bu tür programlar çok önemli çünkü tüm dünyada bilim kadın oranı maalesef düşük. Bilim insanı olmak için analitik düşünme, yaratıcılık, bilgi, kendini adamak gerekli. Aslında erkek ve kadın, bu gereklilikleri eşit bir şekilde yerine getirebilir. Bu konuda yapılan çalışmalar da bu anlamda büyük önem taşıyor. "

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title