Haberler

Turizm Haftası Etkinlikleri

Artvin'de "Turizm Haftası Etkinlikleri" kapsamında tören düzenlendi.

Artvin'de "Turizm Haftası Etkinlikleri" kapsamında tören düzenlendi.

Artvin Valiliği önünde düzenlenen tören, İl Kültür Turizm Müdürü Ömer Gümüş'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde " Artvin'de Turizm" konulu program düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Gümüş, burada yaptığı konuşmada, turizmde son 20 yıldaki temel eğilimlerin doğa ve alternatif turizm yönünde geliştiğini söyledi.

Gümüş, Artvin'in, Kafkasör Turizm alanı, milli parkları, yaban hayatı koruma alanları, Karagölleri, tarihi yapıları ve eşsiz doğasıyla alternatif turizm açısından çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Kentin turizm potansiyeli hakkında da bilgilendirmede bulunan Gümüş, "Tarihin doğa ile kucaklaştığı Artvin'de, farklı medeniyetlerin kalıntıları da kültür turizmini zenginleştirmiştir. Bunun sonucu olarak ilimiz arkeolojik kalıntılar, dini yapılar, folklorik değerler, halk oyunları, el sanatları, festival ve şenlikleriyle zengin bir turizm potansiyeline sahip." ifadesini kullandı.

"Artvin Türkiye turizmine damga vuracak değerlere sahip"

Gümüş, hazırlanan turizm eylem planı çerçevesinde şehrin turizm dinamiklerini harekete geçirmek için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayarak, "Bu çerçevede, il merkezine müze yapımı, Ardanuç Cehennem Kanyonu üzerine cam zeminli köprü yapımı, Şavşat Kalesi onarımı, Yusufeli Barajı Suları altında kalacak kültür varlıklarının korunması gibi 44 farklı projemiz var." dedi.

Artvin'in Türkiye turizmine damga vuracak değerlere sahip olduğuna işaret eden Gümüş, bu noktada kendilerine düşen görevin şehri en iyi şekilde tanıtmak olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Artvin Valiliğinin destekleriyle hazırlanan Artvin tanıtım filmi gösterildi.

Program, turizm haftası kapsamında okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Programa, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, davetliler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Hamdi Tanpınar Turizm Haftası Ömer Gümüş Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title