Haberler

5. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali

Bienal kapsamında 7.000 öğrencinin resim, heykel, enstalasyon, fotoğraf, yeni medya, video, müzik ve dans performansı izleyici ile buluşuyor. Sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Bienal'de 80 atölye çalışması yapılacak, 200 rehberli tur, 20 söyleşi, 60 konser, dinleti ve performans gerçekleştirilecek.

PALETDER, Palet Kültür ve Sanat ve Eğitim Derneği tarafından hayata geçirilen İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'nin 5'incisi 19 Nisan–23 Mayıs 2018 tarihleri arasında Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteği ile; MKM Beşiktaş Çağdaş Akatlar, Şişhane metro İstasyonu, Şehir Hatları vapurları ve Ortaköy Meydanı'nda kurulan sahnede gerçekleşiyor. Bienal, İstanbul'un yanı sıra Gaziantep, Erzincan, Hatay ve Urfa başta olmak üzere Anadolu'dan okulların ve dünyanın 10 ülkesinden çocuk ve sanatçıların katılımıyla yapılıyor. Bienal'de 4–18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerin ürettiği yaratıcı sanatsal projeler kamusal mekanlarda izleyiciyle buluşuyor.

BİNLERCE ÖĞRENCİNİN ESERLERİ

Bienal kapsamında İstanbul, İzmir, Samsun, Erzincan, Gaziantep, Urfa, Hatay ve Türkiye'nin 48 ilinden ve Almanya, İtalya, İspanya ve Hollanda gibi 10 ülkeden çocukların ve gençlerin etkinliklere katılması sağlandı. Bu yılki Bienal'de 1.200 okuldan başvuru gelirken, bu okulların 480'ine yer verilebildi. Yaklaşık 7.000 resmi ve özel ilk ve ortaöğretim öğrencisinin projesine yer verilirken, Kızılay, ASAM ve STK işbirlikleri ile başta Suriyeli sığınmacılar, engelliler ve dezavantajlı çocukların da Bienal'de temsil edilmesi sağlandı. Bu yıl 60.000 ziyaretçinin Bienal'de yer alan sergi ve etkinlikleri izlemesi bekleniyor.

7.000 ÖĞRENCİDEN SANAT ÇALIŞMASI, 60 KONSER, 80 ATÖLYE ÇALIŞMASI

Bienal'in etkinlikleri arasında ana sergi, atölye çalışmaları, vapurda müzik, maker space, müzik ve beden performansları, edebiyatçı buluşmaları, sanatçı karşılaşmaları, rehberli turlar, öğretmen eğitimleri, konferans, panel ve söyleşiler gibi sözlü etkinlikler yer alıyor. Bienal'in ana mekanı olan Beşiktaş Çağdaş MKM'de ana sergi, atölyeler ve etkinlikler gerçekleştirilecek. Bienal kapsamında öğrencilerin resim, heykel, enstalasyon, fotoğraf, yeni medya ve video çalışması sergilenecek, sivil toplum kuruluşları, sanatçılar, gönüllüler ve sponsorların desteğiyle 80 atölye çalışması yapılacak, 200 rehberli tur, 20 söyleşi, 60 konser, dinleti ve performans gerçekleştirilecek. Bienal sırasında yurtdışından konuk edilen birçok uzman, öğretmenler ve gençlerle atölye çalışmaları yapacak, projeler gerçekleştirecek.

TÜRKİYE VE DÜNYADA BİR İLK

Dünyada ve Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Bienal, sanat eğitiminin kalitesinin artırılması, İstanbul nüfusunun yüzde 20'sini oluşturan 3 milyon öğrencinin güncel sanat uygulamalarının içinde yer alması, dezavantajlı grupların sanat çalışması yapması, çocuk ve gençlerin ürettiği özgün sanat çalışmalarının kamusal alanlarda toplumla paylaşılması ve öğretmenlerin mesleki becerilerinin artırılmasını hedefliyor. Leyla Sakpınar, Kader Akçay, Fırat Bingöl, Özgür Yener ve Levent Güler'in küratörlüğünü gerçekleştirdiği Bienal'in paydaşlarını öğretmenler, öğrenciler, STK'lar, yerel yönetimler, üniversiteler, sanatçılar ve veliler oluşturuyor.

ÇOCUKLAR VE GENÇLERİN SANAT BİENAL'İ

İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'ne katılım her geçen yıl büyüyor. 2010–2016 verileri itibariyle İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'nde 21 ülke ve Türkiye'nin 45 ilinden 24.736 öğrenci yapıtları, projeleri ve sahne performanslarıyla yer aldı. 1.521 okul, STK ve kurum Bienal'de temsil edilirken, 6.230 öğretmen etkinliklerde öğrencilere rehberlik yaparak proje üretti ve yönetti, 180.800 öğrenci ve yetişkin Bienal'de yer alarak etkinliklere katıldı.

Demografik verilere bakıldığında geçmiş yılların Bienallerinde katılımcı okulların yüzde 48'ini kamu okulları, yüzde 52si özel eğitim kurumları oluşturdu. Erkek öğrenciler yüzde 48 oranında temsil edilirken, kız öğrencilerin oranı yüzde 52 olarak gerçekleşti. Dezavantajlı katılımcı çocukların ve gençlerin oranı ise yüzde 12 oldu.

BİENALE DESTEK BÜYÜYOR

Bu yıl 5'incisi düzenlenen İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, 30 kişilik anne, iş insanı, bilim insanı, öğretmen, sanatçı ve öğrenciden oluşan geniş bir gönüllü grubu tarafından hazırlandı. Bu yönüyle de bir ilk olma özelliğini taşıyan Bienal, destek vermek isteyen herkesin katkısına açık bir organizsyon.

Bienal; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir ve Beşiktaş Belediyesi, Şehir Hatları A.Ş. ve İstanbul Metrosu'nun desteğinin yanı sıra sanat ve eğitimle ilgili çalışmalar yürüten ÖRAV, DC Art, Akbank Sanat, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Türk Kızılayı, DASİFED, Doğu Anadolu Sanayi ve İş Adamları Federasyonu, Hollanda Konsolosluğu, TEMA, WWF, Kent ve Çocuk Derneği, ÇEKÜL, Mülteci Destek Derneği, Nesin Vakfı gibi 40'ın üzerinde STK'nın işbirliğiyle, THY, BKM Troy, Edding, Raid'in, Alme FM, TV 360 ve Akşam Gazetesi'nin desteği ile çalışmalarını yürütüyor.

GELECEĞİN YARATICI YENİ KUŞAKLARINI YETİŞTİRMEK

Alanında dünyanın en büyük organizasyonları arasında bulunan İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, dünya ölçeğinde çok kültürlülük temelinde bir paylaşım ortamı yaratıyor, farklı coğrafyaların ve kültürlerin çocuk gözü ve estetiği ile ifade edilmesini imkan sağlıyor. Bienal'de, performanstan dansa, video sanatından heykele pek çok alanda üretme olanağı bulan çocuklar ve gençler, kültürler arası etkin bir iletişimin oluşmasına da öncülük ediyorlar.

Geleceğe ve teknolojisine yön veren yartıcıların yanı sıra kültür sanat üreticileri ve izleyicileri olma yolunda ilerleyen öğrencilerin sergileri, konserleri, etkinlikleri ve atölye çalışmaları ile zenginleşen İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, yazarlar, sanatçılar, sanatseverler, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve medya mensuplarından oluşan geniş bir izleyici kitlesi tarafından izleniyor. İstanbul'un vapurları, meydanları, garları, antrepo, galeri ve müzeleri gibi farklı mekanlarda düzenlenen daha önceki Bienal'ler 180 bin kişi tarafından ziyaret edilmiştir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beşiktaş Belediyesi Hollanda Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title