Haberler

    Sarı-kırmızı Peri Masalı!

    Türk Basketbolu, kadın takımlarının başarılarıyla gururlanmaya devam ederken son 10 yılda 3. kupasını kaldıran Galatasaray, bu alanda öncülük ediyor.
    Ülkemizde de kadın basketbolunun gelişiminin mimarlarından olan Galatasaray, ilk kupasını 2008-09 sezonunda yaşamış ve FIBA Eurocup'ta şampiyonluğa ulaşmıştı. Bu Türkiye'de bir kadın takımının kazandığı ilk Avrupa Kupası'ydı ve adeta kendisinden sonra gelen başarıların da önünü açtı. Ardından hedef büyüttü Galatasaray ve ülkemizi art arda Euroleague'de temsil etmeye başladı. Zaten tarihin en büyük başarısına da 2013-14 sezonundaki Euroleague'in son iki maçında önce kupanın en büyük favorisi Ekaterinburg'u, ardından da bir diğer Türk Takımı Fenerbahçe'yi saf dışı bırakarak ulaştı.
    Ancak Galatasaray'ın yazdığı tarihin yeni sayfaları da vardı. Bu sezon başında bütçe küçülmesine giden, daha dar imkanlarla bir ekip kuran ve ligin ilk yarısında ilk 8 içine giremeyerek Türkiye Kupası dışında kalan Galatasaray, Avrupa Kupaları'ndaki ustalığını gösterdi ve bir kez daha zirveye çıkmayı bildi.
    Türk finali olmadı
    Aslında herkes bir önceki sezonda olduğu gibi Eurocup'ta Türk finali bekliyordu ama Galatasaray'ın karşısına, Venezia'yı ilk maçta 20 sayıyla yenen Hatay değil, rövanşı 23 farkla kazanan İtalyanlar geldi. Ancak Cim-Bom bir şampiyonluğu daha kafasına koymuştu ve rakibine İstanbul'daki ilk maçta mesajı verdi. 90-68'lik galibiyet ile kupanın 1 kulpundan tutan temsilcimiz, rövanşta bu avantajı iyi kullandı, 7 sayılık mağlubiyete rağmen bir kez daha Avrupa Şampiyonu olmayı başardı.
    Işıl Alben'in büyük başarısı

    Galatasaray'ın 3 Avrupa Şampiyonluğu'nda da kadroda olan Işıl Alben ulaşılması güç bir başarıya sahip oldu. İlk zaferde oyuncu olarak kadroda bulunan, ardından sarı-kırmızılı camianın en sevilen isimlerinden birisi olup, kaptanlık görevini üstlenen yıldız basketbolcu, hem Euroleague kupasını, hem de önceki gün büyük yokluklar arasında gelen Eurocup'ı kaptan olarak kaldırma gururunu yaşadı, adını Galatasaray tarihine altın harflerle yazdırdı.
    ]
    ]
    ]
    ]
    ]
    ]
    ]
    ]
    ]
    ]
    ]
    ]
    ]
    ]
    ]
    ]
    ]
    ]
    ]
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Galatasaray Fenerbahçe Işıl Alben Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title