Haberler

Tügiad Ege Şubesi Fettah Tamince'yi Ağırladı…

TÜGİAD Ege Şubesi'nin organizasyonu ile İzmir'e gelen Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, dünyanın yeni bir çağda olduğuna dikkat çekerek, dijital ortamda yaratılan "data"yı kontrol edenlerin bundan sonra iş dünyasında daha başarılı olacaklarını söyledi.

Tarihi Hava Fabrikası'nda düzenlenen toplantıya TÜGİAD Başkan Yardımcıları Anıl Şohoğlu ve Serdar Gökhan Arıkan ile birlikte İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İZİKAD Başkanı Huriye Serter, BATÜDER Başkanı Akın Kazançoğlu, iş insanları ve TÜGİAD üyeleri katıldı.

TÜGİAD Ege Şube'sinin Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlediği yemekte bir araya gelen İzmir iş dünyasının temsilcileri, Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince'nin dünya ve Türkiye ekonomisi son durumu ve ekonomi dünyasındaki yeni trendler üzerine yaptığı sunumu dinledi. Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Can Yavaş, Türkiye iş dünyasının önemli karakterlerini İzmir ile buluşturduklarını belirterek bu organizasyon kapsamında Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince'yi ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bu tarz toplantıların ufuk açıcı olduğunu söyleyen TÜGİAD Ege Şube Başkanı Yavaş, "Sayın Fettah Tamince'den hem ülkemizdeki ekonomik gelişmeler hem de uluslararası ekonomi dünyasındaki yeni trendler üzerine bir konuşma dinleyeceğiz. Kendisine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

""DATAİZM" YENİ BİR AKIM"

Kendisinin ekonomi uzmanı olmadığını ancak fırsatları iyi gözlemleyen bir iş insanı olduğunu ifade eden Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, artık yeni dünyada "dataizm" diye bir akımın olduğuna dikkat çekti. "Data" yani dijital veriyi elinde tutan, bu bilgiyi nasıl kullanacağını bilen insanların artık yeni dünya düzeninde bir adım öne çıktığını söyleyen Tamince, önümüzdeki dönemde tüm iş yaşamının neredeyse sadece internet ve lojistikten ibaret olacağını belirtti. İnternetin gücünün farkına varılmasının çok büyük bir hayatiyet kazandığını söyleyen Tamince, "Twitter olmasa Donald Trump başkan olamazdı. Bugün sosyal medya en önemli güç konumunda ve hiçbir güç bunun karşısında duramaz." dedi.

"İZMİR TURİZMİ 12 AY OLMALI"

Kendi iş deneyimleri, gördüğü ve kaçırdığı fırsatları da samimi bir dille dinleyicilere aktaran Tamimce, İzmir turizmini de değerlendirdi. Bir soru üzerine şuan İzmir'e bir yatırım yapmayı düşünmediklerini belirten Tamince, bunun gerekçelerini de şu şekilde sıraladı: "Artık 12 ay yaşayan, 12 ay turizmi olan yerlere yatırımlar doğru yatırım olarak ifade ediliyor. Bu, o lokasyonun kötü olduğu anlamına gelmiyor tabi ki. İzmir 12 ay boyunca turizmi canlandıracak etkinliklere ama ses getirici etkinliklere imza atmalı. Artık turizm sadece kum deniz güneş değil. Mesela 19 Mayıs'ta dünyaca ünlü bir sanatçı konser için İzmir'e gelmeli., getirilmeli. Bu sadece bir örnek, bunları çoğaltabiliriz, çoğaltmanız da lazım. Aynı şekilde yıl boyu farklı farklı konseptlerde festivaller, sportif ve kültürel organizasyonlar yaratmalı İzmir. Elbette ki yok değil, var, yapılıyor. Ancak bunlar daha fazla uluslararası hale taşınmalı. Bu konuda adımlar atılsın, biz de desteklemeye varız, kimse merak etmesin" diye konuştu.

Toplantı sonrasında TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Yavaş, Tamince'ye katılımlarından dolayı bir teşekkür plaketi sundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fettah Tamince Rixos İzmir Ege Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title