Haberler

"Hazırlan Rusya Füzeler Geliyor" Diyen Trump, Putin'i Beyaz Saray'a Davet Etti

Güncelleme:

Donald Trump, zehirlenen Rus ajan Skripal ve Suriye'nin vurulmasıyla sonuçlanan olaylardan sonra büyük sorunlar yaşadığı Vladimir Putin'i Washington'a davet etti.

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere'de zehirlenen ve diplomatları sınır dışı etmeye kadar giden Rus ajan Skripal krizi ve Duma'daki kimyasal saldırının ardından "Akıllı füzeler geliyor" tweeti ile başlayan ve Suriye'nin vurulmasıyla sonuçlanan olaylardan sonra büyük sorun yaşadığı Rusya lideri Vladimir Putin'i Washington'a davet etti.

TELEFONDA SÜRPRİZ DAVET

Yaşanan iki büyük krizin ardından ABD Başkanı, Rus liderle yaptığı telefon görüşmesinde sürpriz daveti iletti. Trump muhatabına kendisini Beyaz Saray'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağını söyledi.

Suriye'de karşı karşıya gelen, dünya devleri ABD ve Rusya arasında yeni bir gelişme var. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya lideri Vladimir Putin'i Washington'a davet ettiğini açıkladı.

PUTİN GÖRÜŞME İÇİN HAZIR

Lavrov'un verdiği bilgiye göre, liderler telefonda görüştü ve Trump Putin'e kendisini Beyaz Saray'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağını söyledi. Rusya Devlet Başkanı, muhatabıyla buluşmak için hazır.

"SALDIRIDA KIRMIZI ÇİZGİLER GEÇİLMEDİ"

Rus Dışişleri Bakanı ayrıca, ABD ve müttefiklerinin Suriye'de gerçekleştirdiği füze saldırılarından önce Moskova'nın kırmızı çizgileri Washington'a ilettiğini ve söz konusu saldırılarda kırmızı çizginin geçilmediğini söyledi.

"AKILLI FÜZELER GELİYOR" TWEETİ

ABD lideri Trump, geçen hafta yazdığı Twitter mesajıyla dünyayı alt üst etmişti. Trump, "Rusya, Suriye'yi hedef alan füzeleri vuracağına söz verdi. Kendi halkını öldüren ve bundan keyif alan Gazla Öldüren Hayvan ile işbirliği yapmaman gerekiyor" demiş, hafta sonunda ise beklenen saldırı gelmişti.

ABD'nin yanı sıra İngiltere ve Fransa'nın katıldığı saldırılarda üç kimyasal üretim tesisi vurulurken, Rusya üç ülkenin fırlattığı füzelere karşılık vermedi.

RUS AJAN KRİZİ

İngiltere'de yaşayan Rus ajan Skripal ve kızı zehirlenmiş ve İngiltere ile başlayan krize ABD'de katılmıştı. İngiltere'nin Rus diplomatları sınır dışı etmesi kararının ardından ABD'de ülkesindeki bazı diplomatları sınır dışı etme kararı vermişti. Rusya'da aynı şekilde cevap vermiş ardından tüm Avrupa'da kriz çıkmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Vladimir Putin Donald Trump Beyaz Saray Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title