Haberler

Ayçiçeği Masal Parkı Törenle Açıldı

Güncelleme:

İnegöl Belediyesi'nin 2017 yılında yapımına başladığı ve içerisinde Türk büyüklerini anlatan figürlerle birlikte adrenalin parkuru, vitamin kafesi ile hem çocukların hem de yetişkinlerin uğrak noktası olacak Ayçiçeği Masal Parkı, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen törenle açıldı.

Hem çocuklar hem de yetişkinlerin yeni uğrak noktası olacak parkın açılış töreni, bugün 12.00'da Bursa ve İnegöl protokolünün yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. İçerisinde masallara konu olan Türk büyüklerini tanıtan figürlerin, yetişkinler ve çocuklar için kafeterya ve oturum alanlarının, adrenalin parkurunun, vitamin kafenin yer aldığı Ayçiçeği Masal Parkı, çocuklara tarihimizi öğretme gibi bir görev de üstlenecek.

Eğlendirirken öğretecek Ayçiçeği Masal Parkının açılış törenine; Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve çok sayıda davetli katıldı.

AFRİN ŞEHİDİ ÇOBANOĞLU'NA BAŞSAĞLIĞI

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış töreninde, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Dün Afrin'de şehit olan Taner Çobanoğlu'nu hatırlatarak konuşmasına başlatan Taban, "Bursa'mızda bir şehidimiz var. Başta ailesi olmak üzere tüm milletimizin başı sağ olsun" dedi.

TÜRK BÜYÜKLERİ MASAL PARKINDA BULUŞTU

Ayçiçeği Masal Parkının sadece bir park olmadığını ifade ederek konuşmasını sürdüren Taban, "Ayçiçeği Masal Köyü Parkımızı çok daha güzel, güneşli bir havada açmak isterdik ama nasip böyleymiş. İnşallah bundan sonrasının çok daha bereketli olacağına inanıyoruz. İnegöl'ümüz için çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz. Burada da Sayın Alinur Aktaş Başkanımızın döneminde 2017 yılında yapımına başlanan, bugün de açılış kurdelesini keseceğimiz Ayçiçeği Masal Parkımızı çocuklarımızı buluşturacağız. Parkımızı özellikle çocuklarımıza hediye edeceğimiz için 23 Nisan'dan önce açmak istedik. Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Buranın farklı bir özelliği de var. Bir tematik park olarak düşünülebilir. Sadece bir park gözüyle bakmamak gerekiyor. Geçmiş büyüklerimizi, hikayelere, masallara konu olmuş Türk büyüklerimizi burada yansıtmaya çalıştık. Burada Vecihi Hürkuş, Hazerfan Ahmet Çelebi, Nasrettin Hoca, Dede Korkut, Hacivat ve Karagöz, Nene Hatun, Ulubatlı Hasan ve Fatih Sultan Mehmed Han'ın gemileri karadan yürütmesi hadisesini de burada çocuklarımıza öğretmiş olacağız. Sadece kuru bir park değil, geçmişini, tarihini, hikayesini de bilmiş olacak çocuklarımız. Böyle bir özelliği de olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.

2,5 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Masal Parkı içerisinde Türk büyüklerimizi anlatan figürlerin yanı sıra 1890 m2'lik adrenalin parkuru, vitamin kafe, kapalı alanlar, süs havuzları ve kuru havuzlar bulunduğunu da kaydeden Taban, "Yaklaşık 2 buçuk milyon TL'lik bir yatırım. Ben tekrar sizler katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

TÜRKİYE ZAFİYETE UĞRAMADAN YOLUNA DEVAM EDECEK

Alper Taban'ın ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Bursa olarak, ülke olarak acılı olduğumuzu ifade eden Aktaş, "Şehidimiz var. Ama biliyoruz ki Afrin'de bir mücadele var ve yılların problemi bir bir hallediliyor. İnşallah bu memleket gerek PKK gerekse de diğer terör örgütleri marifetiyle hiçbir zaman zafiyete uğramadan hızlı bir şekilde yoluna devam edecek. Ettiğimiz için bugünlere geldik. Gelecek günlerdeki sıkıntıları bertaraf etmek adına da orada bir mücadele veriliyor. Akşam şehidimizin evindeydim. Babasındaki o feraseti görmeniz lazım. Vatana feda olsun dedi. Evlat acısına rağmen bu kadar dik duran bir anlayışımız var" dedi.

BURSA SOKAKLAR ÇİÇEK BAHÇESİNE DÖNDÜ

Acının yanında Bursa olarak aslında çok güzel günler yaşandığını da belirten Aktaş, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 40 ülkeden 800 misafirimiz var. Bursa'nın sokakları tabir yerindeyse çiçek bahçesi gibi rengarenk oldu. Bugün de protokol törenlerimiz var. Farklı ülkelerden, Afrika'dan, Orta Doğu'dan, Avrupa'da ve hatta Kolombiya'dan, Rusya ve Uzakdoğu'dan misafir çocuklarımız var. Şehrimizi tanıtmak adına da güzel bir fırsat oldu. 23 Nisan deyim yerindeyse bir hafta boyunca dolu dolu kutlanıyor" diye konuştu.

ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Aktaş, kendi dönemine başlatan ve bugün açılışı yapılan Masal Parkına ilişkin de konuşarak şu ifadelere yer verdi: "Böyle güzel mekanlar, özellikle çocuklarımıza tarihi sevdirmek ve öğretmen adına hem bir oyun alanı hem de bu tip öğretim alanlarının olmasının çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Hamdolsun İnegöl Belediye Başkanlığı döneminde başladığımız bir projeydi. Bugün de Alper Başkanımızın katkılarıyla sonuçlandı. İnegöl'ümüze, Bursa'mıza hayırlı olsun. Özellikle Akhisar, Huzur ve Baykoca Mahallelerimiz yeni bir yerleşim bölgesi. Buralar için de çekim merkezi olacağına inanıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİ BİTİRMEKTE KARARLIYIZ"

Törende kürsüye çıkan son isim ise Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu oldu. Türkiye'nin yıllardan bu yana teröre ilişkin çok büyük mücadele verdiğini dile getiren Çavuşoğlu; "Son dönemde bu noktadaki konsept değişikliği ile beraber terörün üzerimize gelmesini beklemeden nerede gizleniyorsa onları inlerinde, çöplüklerinde bulmak suretiyle imha ediyoruz, bertaraf ediyoruz. Ülkemizin geleceğine ket vurmaya çalışan bu taşeron terör örgütlerini bitirmekte kararlıyız. Bir adım bile bundan geri dönmeyeceğiz. Bugün de bir şehidimiz var. Merhum Taner Çobanoğlu kardeşimiz Afrin'de arama tarama faaliyetleri sırasında kurulan tuzak neticesinde şehadete erişti. Ben kendisine rahmet niyaz ediyorum. Ailesi ve yakılarına rabbimden sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

ÜÇLÜ OLSUN, GÜÇLÜ OLSUN

İnegöl'ün Bursa'nın parlayan bir yüzü olduğuna vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "Sanayisiyle, ekonomisiyle, nüfus yapısıyla Bursa'mızın en güçlü ilçelerinden biri. Hal böyle olunca bu ilçede her gün ihtiyaçlar artmaya devam ediyor. Diğer taraftan da belediyelerimiz, genel idaremizin vermiş olduğu katkılarla İnegöl hak ettiği o konfora gün geçtikçe kavuşuyor. Hizmetlerimiz devam edecek. Gerek Ankara'dan süren genel hizmetlerimiz, gerekse de yerel hizmetlerimiz sürecek. Biz 30 Mart'ta yola çıkarken bir motto belirlemiştik; üçlü olsun güçlü olsun demiştik. O üçlüden kastımız; bir iktidarın olması ki o tarihte AK Parti iktidarı vardı. Bunun Büyükşehirle taçlanması, İnegöl'de de sürmesi için bu motto ile yola çıkmış ve İnegöllülerin de çok büyük teveccühüne mazhar olmak suretiyle bu mottomuz hayat bulmuştu. Şimdi de bunu yerine getirmeye gayret ediyoruz."

MASAL PARKI BU BÖLGEYE VİZYON KATACAK

"Burada bugün yaklaşık 2,5 milyon TL'lik bir bedele yapılan park sadece bir parktan ibaret değil. Bu bölgeye bir vizyon, bir anlam katacak. Sadece eğlenilen, oyuncaklarla oynanan bir mekan olmaktan ziyade bir teması var. Tarihe, geçmişe, değerlerimize atıf yapan bir temamız var. Çocukların bu yaşlarda bunları öğrenmesi çok önemli. Büyükşehir Belediye Başkanımızın İnegöl Belediye Başkanı olduğu dönemde attığı bu adım nedeniyle kendisini tebrik ediyorum. Bu temayı, bu hizmeti sürdüren Alper Taban Başkanımıza da huzurlarınızda teşekkür ediyorum."

24 HAZİRN TÜRKİYE İÇİN YENİ KAPILAR AÇACAK

"Arife tarif gerekmez. İnegöl bize çok güçlü destek veren bir ilçemiz. Neredeyse yüzde 60'ı gördük. Allah'ın izniyle önümüzdeki süreçlerde çok daha iyilerini göreceğiz. 24 Haziran'da seçime gitme kararı aldık. İnşallah 24 Haziran'la beraber Türkiye için yepyeni kapıların sonuna kadar açılacağı bir dönüm noktası olacak. Çünkü ilk defa milletimiz 16 Nisan'da kabul ettiği referandumla beraber, sistem değişikliğini hayata geçirme fırsatını sandıkta kullanacak ve Türkiye'nin önünü sonuna kadar açacak. Türkiye 2023 hedeflerine, 2053 hedeflerine, 2071 hedeflerine Allah'ın izniyle bu kararlılık ve çalışma neticesinde koşmaya devam edecek. Kim ne derse desin Türkiye son 16 yılda çok güçlü değişiklikler yaşadı. Değiştik, dönüştük, geliştik. Her şeyimiz değişti. Yani düşünce paradigmamızdan tutun da yaptığımız yatırımlara kadar… Eskiyi mukayese etmeme gerek yok. Nereden nereye geldiğimizi zaten görüyorsunuz. Dünyada son 10 yılda gerçekleştirilen en büyük 10 projenin 6'sının Türkiye'de yapıldığını söylediğimiz zaman bu bile çok önemli. Bu bir güzelliktir. Bizler biliyoruz ki sizler de marifet iltifata tabidir diyenler olarak siyasetçinin iltifatının sandıkta olduğunu bizlere 24 Haziran'da tekrar göstereceksiniz. İnegöl çok güvendiğimiz, gücünü her zaman Bursa olarak arkamızda hissettiğimiz bir ilçemiz."

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile Ayçiçeği Masal Parkının açılış töreni gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş Türkiye İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
title