Haberler

Tatil Edilen Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi

Teknik direktör Ersun Yanal, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında çıkan olaylara ilişkin, "Fanatiğiz ve fanatikliğe karşı tutkularımız var. Bunun önlenmesi ve engellenmesi gerekiyor." dedi.

Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Şehitkamil'de Futbol" konulu söyleşide açıklamalarda bulunan Yanal, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde yaşanan olayların benzerinin daha önceki yıllarda da gerçekleştiğini belirtti.

Yaşanan olayları kurum ya da oyunculara mal etmemek gerektiğini aktaran Ersun Yanal, "Şu bir gerçek ki ülkemizde bu tür şiddet olayları zaman zaman oluyor. Olduğunda da ciddi hasarlar meydana geliyor. Bizler toplum olarak maalesef skor severiz. Fanatiğiz ve fanatikliğe karşı tutkularımız var. Bunun önlenmesi ve engellenmesi gerekiyor. Şu anda kişileri suçlamak, bundan pay çıkarmak, bu durumu körüklemek yine futbola zarar verecektir. Umarım doğru kararlarla futbolun yararına gidecek bir süreç başlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Genç sporcularla bir arada bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu vurgulayan Yanal, "Türkiye'de 0-19 yaş aralığında 25 milyon kişi var. Bu 25 milyon kişi, Avrupa'nın 33 ülkesinden daha fazla nüfus demek. Avrupa'nın en genç nüfusuna sahibiz ancak bunu değerlendiremiyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin spora yönelik güçlü bir ekonomisinin bulunduğunu ancak bunu yabancı futbolculara harcadığını aktaran Yanal, şunları kaydetti:

"Buna rağmen UEFA kriterlerine baktığımızda iyi durumda değiliz. Futbola en fazla para harcayan 6'ncı ülkeyiz. Ancak UEFA kulüpler sıralamasında ilk 30'da sadece bir takımımız var. O da Beşiktaş, 23. sırada. Avrupa'ya baktığımızda ilk 30'da İspanya'dan 5, Almanya'dan 4, İngiltere'den 5, Fransa'dan ise 3 takım var. Ülkenin kalkınması adına çocuklarımızı spor, sanat ve kültürle sevdirmeliyiz. Güçlü ve pahalı bir lige sahibiz. Spora tutkulu bir şekilde bağlanan toplumumuz var. Sporu, eğitimle birlikte sevdirmeliyiz."

Şehitkamil Belediyesi'ni ortaya koyduğu sosyal belediyecilikten dolayı kutlayan deneyimli teknik adam, programın ardından katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Kupası Ersun Yanal Fenerbahçe Beşiktaş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title