Haberler

    Ersun Yanal: "Bizler Toplum Olarak Maalesef Skor Severiz"

    Teknik direktör Ersun Yanal, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında çıkan olaylara ilişkin, "Fanatiğiz ve fanatikliğe karşı tutkularımız var. Bunun önlenmesi ve engellenmesi gerekiyor." dedi.

    Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Şehitkamil'de Futbol" konulu söyleşide açıklamalarda bulunan Yanal, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde yaşanan olayların benzerinin daha önceki yıllarda da gerçekleştiğini belirtti.

    "Bizler toplum olarak maalesef skor severiz"

    Yaşanan olayları kurum ya da oyunculara mal etmemek gerektiğini aktaran Ersun Yanal, "Şu bir gerçek ki ülkemizde bu tür şiddet olayları zaman zaman oluyor. Olduğunda da ciddi hasarlar meydana geliyor. Bizler toplum olarak maalesef skor severiz. Fanatiğiz ve fanatikliğe karşı tutkularımız var. Bunun önlenmesi ve engellenmesi gerekiyor. Şu anda kişileri suçlamak, bundan pay çıkarmak, bu durumu körüklemek yine futbola zarar verecektir. Umarım doğru kararlarla futbolun yararına gidecek bir süreç başlayacaktır." ifadelerini kullandı.

    Genç sporcularla bir arada bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu vurgulayan Yanal, "Türkiye'de 0-19 yaş aralığında 25 milyon kişi var. Bu 25 milyon kişi, Avrupa'nın 33 ülkesinden daha fazla nüfus demek. Avrupa'nın en genç nüfusuna sahibiz ancak bunu değerlendiremiyoruz." diye konuştu.

    Türkiye'nin spora yönelik güçlü bir ekonomisinin bulunduğunu ancak bunu yabancı futbolculara harcadığını aktaran Yanal, şunları kaydetti:

    "Buna rağmen UEFA kriterlerine baktığımızda iyi durumda değiliz. Futbola en fazla para harcayan 6'ncı ülkeyiz. Ancak UEFA kulüpler sıralamasında ilk 30'da sadece bir takımımız var. O da Beşiktaş, 23. sırada. Avrupa'ya baktığımızda ilk 30'da İspanya'dan 5, Almanya'dan 4, İngiltere'den 5, Fransa'dan ise 3 takım var. Ülkenin kalkınması adına çocuklarımızı spor, sanat ve kültürle sevdirmeliyiz. Güçlü ve pahalı bir lige sahibiz. Spora tutkulu bir şekilde bağlanan toplumumuz var. Sporu, eğitimle birlikte sevdirmeliyiz."

    Şehitkamil Belediyesi'ni ortaya koyduğu sosyal belediyecilikten dolayı kutlayan deneyimli teknik adam, programın ardından katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Türkiye Kupası Ersun Yanal Fenerbahçe Beşiktaş Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
    title