Haberler

Yeni Android Chat, Google Android'e İmessage Benzeri 'Chat' Getiriyor

Chat, Google'ın Android'in Mesajlaşma Karmaşasına Getirdiği Son Düzeltmesi

Yeni Android Chat, Android Kullanıcılarına kendi aralarında zengin içerikli SMS Gönderebilmesini sağlayacak özelliklerin adı. Yeni Android Chat Nedir?

Google başka bir mesajlaşma uygulaması üzerinde çalışıyor. The Verge yer alan haberde Google'ın bir sonraki Android'teki Mesajlaşma Karmaşasına getirmeyi planladığı son çözümü anlatılıyor. Chat beklendiği gibi tam olarak bir uygulama değil aslında. Daha çok RCS ("Chat", Zengin İletişim Servisleri'nin (RCS) tüketici dostu adıdır.) Evrensel Profil Özelliklerinin bir marka adıdır. Başka bir deyişle; Android'te Yüklü Sohbet uygulamalarına eklenecek yeni özellikler grubunun adıdır.

Yeni bir iletişim standardı gibi düşünebilirsiniz. Bu standart herkes için iMessage benzeri özellikler (uçtan uca şifreleme yok) getirerek SMS mesajlarının yerini alması bekleniyor. Bu yılın başlarında Google, RCS'si desteklemek için 43 taşıyıcı ve cihazlar için anlaşma sağladı. Güncellenen listede 55 operatör, 11 OEM ve iki işletim sistemi dağıtıcısı da bulunuyor. Google ve Microsoft gibi. Apple henüz dahil değil.

Chat Nasıl Çalışacak? Nedir Bu Chat?

Sonuç olarak, Chat'in yeni özellikleri Android Mesajlar uygulamasında (ve telefon harici cihazlarda erişim için QR kodları ile bazı senkronizasyonlar gerektirir) ve telefon planınızda SMS yerine verileri kullanacaktır. iMessage uygulamasına benzer şekilde, kullanıcılar sadece bir mesaj göndermek için Mesajlar uygulamasını kullanacaklar ve diğer uçtaki kişi RCS desteğine sahipse, mesajın daha zengin versiyonunu otomatik olarak alacaklar, eğer sahip değilse SMS olarak alacak.

Google, son birkaç yıldır RCS için destek alt yapısı oluşturuyor ve şimdi önümüzdeki 12 – 18 aylık bir süre içerisinde Chat'i çıkarmayı planlıyor.

TheVerge'ten Dieter Bohn Konuyu Güzel Anlatmış.

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

Google Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title