Haberler

Muğla Kasap Eşi Rana Boğa Güreşi Tutkunu

Kasap eşi Rana boğa güreşi tutkunuMuğla'da yaşayan 33 yaşındaki Rana Otçu, ülke genelindeki yarışlarda çok sayıda derecesi bulunan 'Zorbey' isimli boğasına gözü gibi bakıyor.

Kasap eşi Rana boğa güreşi tutkunu

Muğla'da yaşayan 33 yaşındaki Rana Otçu, ülke genelindeki yarışlarda çok sayıda derecesi bulunan 'Zorbey' isimli boğasına gözü gibi bakıyor. Otçu, yaz aylarında yapılacak olan güreşler öncesi haftanın her günü boğasına yarım saat antrenman yaptırıyor.

Menteşe'nin Salihpaşalar Mahallesi'nde yaşayan evli ve 2 çocuk annesi ev hanımı Rana Otçu'nun ilgi alanı, birçok kadından farklı. Boğa güreşi tutkunu Otçu, 'Zorbey' isimli boğasına gözü gibi bakıyor. Yaz boyunca düzenlenecek çeşitli güreş festivallerinde arenaya çıkacak boğasını bakıma alan Otçu, sürekli antrenmanlar yaptırıyor. Kışı ahırda geçirmesi nedeniyle hareketsiz kalmasıyla kilo alan 50 bin lira değerindeki 1 tonluk boğasına özel antrenman programı uyguluyor. Zorbey'i haftanın her günü yarım saat boyunca yürüyüşle ve kızak çektirerek güreşlere hazırlıyor.

ÇOCUKLARIMDAN AYIRT ETMİYORUM

Kasaplık yapan eşi İsmail Otçu'nun 2010 yılında 'Çakıcı' adlı boğayı satın aldığını belirten Rana Otçu, bu hayvanla birlikte ilgisinin arttığını, Çakıcı'nın Artvin'de boğa güreşlerine meraklı bir kişiye satıldığını belirtti. Eşi İsmail Otçu'ya ısrar etmesi üzerine bu kez 'Zorbey'i satın aldıklarını söyleyen Rana Otçu, bu boğasının 5 yılda katıldığı 20 güreşte 2 baş, 14 özel kupa ve 3 grup birincilikleri elde ettiğini, sadece 1 yenilgi aldığını kaydetti. Rana Otçu, Zorbey'i çocuklarımdan ayırt etmiyorum. 7 boğaya daha bakıyorum. Hepsini çok seviyorum. 2010 yılından buyana boğa merakım her gün giderek arttı. Antrenman sırasında beni görenler hem şaşırıyor hem de tebrik ediyor. Hayatımdan memnunum dedi. İsmail Otçu ise, Zorbey'in bakımını ve antrenmanlarını eşim kendisi yaptırıyor diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Menteşe Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title