Haberler

Afyonkarahisar Dış Cephe Yangınını Önleyecek Sistem Geliştirdi

Dış cephe yangınını önleyecek sistem geliştirdiAfyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde bisiklet tamircisi Mustafa İlhan (48), dış cephe yangınlarına müdahale amaçlı sistem geliştirdi.

Dış cephe yangınını önleyecek sistem geliştirdi

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde bisiklet tamircisi Mustafa İlhan (48), dış cephe yangınlarına müdahale amaçlı sistem geliştirdi.

Sandıklı'da bisiklet tamircisi Mustafa İlhan, yaklaşık 2 hafta önce Taksim İlkyardım Hastanesi'nde çıkan yangından etkilenerek bütün binalarda kullanılabileceğini savunduğu 'dış cephe yangın söndür' adlı bir proje geliştirdi. Mustafa İlhan, bina şeklinde portatif demir ve yanıcı plastik madde kullanarak binaya benzeyen şekilde yaptığı maketin üst kısmına su fışkırtan sistem uyguladı. Binanın etrafına kağıt yapıştırarak ateş yakan Mustafa İlhan, sistem sayesinde suyla yangının söndürüldüğünü söyledi.

Projenin üniversite ve devlet tarafından daha geliştirilebileceğini aktaran Mustafa İlhan, projenin tüm kamu binalarında ve hastanelerde kullanılabileceğini anlattı. Mustafa İlhan, yangınların genelde dış cepheden başladığını belirterek, İç cephelerde yangın söndürme sistemi var. Binaların dış cephelerine bir şey yapan yok. Taksim İlkyardım Hastanesi'ndeki yangın da dış cepheden başladı ve komple yandı. Bu sistem dış cephe yangınını önleyecek. Bu sistem 10 ile 15 katlı binalarda yüzde 99 iş yapar. Diyeceksiniz ki '15 katın üzerindeki binalarda iş yapmaz mı' Çok katlarda debi ve rüzgar sorunu var. Her 10 kata bir bu sistem uygulanırsa; 20'nci katta bir yangın çıktı, o zaman bu sistem yangını 20'nci katta hapis edecek ve yangının diğer katlara yayılmasını önleyecek. Sistemimizin amacı da dış cephedeki yangını önlemek dedi.

'SİSTEM YANGINA ANINDA MÜDAHALE EDİYOR'

Projenin yapılış ve çalışmasını da anlatan Mustafa İlhan, şöyle dediBunu kabaca yaptım. Daha düzgün şekilde yapılabilir. Bir binanın üstten çevresine komple yağmurlama ve fışkırma sistemi yerleştiriyorsunuz. Tabii binanın her yönüne vana koyabilirsiniz. Yangın anında sistem çalıştığında dış cephede oluşan yangına anında müdahale ediyor. Sistemin faydaları ise diyelim 7'nci katta yangın çıktı. 8'inci katta insanlar mahsur kaldı. Yukarıdan su verdiğinizde ısının yükselmesini önleyeceğiniz için 7'nci kattaki insanların kurtulmasını sağlayacak. Bu sisteme bir de depo ekleyerek yangını söndürecek madde bulundurabilir ve bu maddeyi yangın anında verebilirsek yangının daha çabuk sönmesini sağlayabiliriz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sandıklı Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title