Haberler

Yozgat'ta Zirai Don Meyveleri Kuruttu-Hd

Yozgat'ta zirai don meyveleri kuruttuYozgat'ta, hava sıcaklığının ani düşüşü nedeniyle meyve ve sebze bahçelerinde zirai don hasarı oluştu.

Yozgat'ta zirai don meyveleri kuruttu

Yozgat'ta, hava sıcaklığının ani düşüşü nedeniyle meyve ve sebze bahçelerinde zirai don hasarı oluştu. Bazı bölgelerde meyve ağaçları tamamen zarar gördü.

Yozgat'ta bugün sabaha karşı termometreler eksi 2-4 dereceyi gösterdi. Dün akşam saatlerinde hafif şekilde yağan yağmurun ardından hava sıcaklığının ani düşüşü meyve ağaçlarında zirai don oluşturdu. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle erken çiçek açan ve mevsiminden yaklaşık 1 ay önce meyve vermeye başlayan ağaçlar soğuktan etkilendi. Bazı bölgelerde zirai don hasarını en aza indirmek isteyen çiftçiler bahçelerinde saman yaktı.

SEBZE FİDELERİNİ PET ŞİŞELERLE SOĞUKTAN KORUDU

Yozgat'ın Başıbüyüklü köyünde, bahçesine diktiği sebze fidelerini soğuktan korumak için kendine özgü yöntemle tedbir alan ve her fidenin üzerini pet şişelerle kapatan Hacı Ömer Kılıç'ın sebzeleri zirai don olayını yine zararsız atlattı. 3 bin tane sebze fidesinin üzerini pet şişelerle kapatarak tek fidelik seralar oluşturan, çiftçi Hacı Ömer Kılıç, 'Bu gece hava sıcaklığı eksi 4 dereceye kadar düştü. Ailece sabaha kadar uyumadık ve meyve bahçelerinde saman yakıp don etkisini azaltmaya çalıştık. Meyveleri çıkan erik ağaçları, ceviz, kayısı, elma ağaçları ve asmalar tamamen zarar gördü. Bahçede kova içerisindeki suların donduğunu gördük. Buna karşın üzerine pet şişe yerleştirdiğimiz domates, kabak, salatalık ve fasulye fideleri don olayını hasarsız atlattı. Deneme amaçlı yaptığımız pet şişeli tedbirin etkili olması memnuniyet verici dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Kılıç Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title