Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Vali Demirtaş, mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinin, vatanın dört bir tarafının işgal edildiği, milletin yok olmanın eşiğine geldiği bir dönemde, yeniden dirilişin, şahlanışın, ayağa kalkışın simgesi olduğunu belirtti.

"Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir" parolasıyla başlayan milli mücadelenin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla taçlandığı günün, aziz milletin bağımsızlığından ödün vermeyeceğinin tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği kutlu bir zaman dilimi olduğunu ifade eden Demirtaş, mesajında şunlara yer verdi:

"Tarihin her sayfasında şanla, şerefle yerini alan milletimiz, istiklal aşkı ve istikbalde de var olma arzusunun önünde hiçbir gücün mukavemet gösteremeyeceğini 15 Temmuz hain darbe girişimini bertaraf ederek bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde özgür yaşama iradesini hedef alan alçak darbe girişimine karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin milletimizle birlikte verdiği mücadele 'Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir' anlayışının tüm benliğimizde yer ettiğinin de en güzel göstergesidir. Ulusal egemenliğimizin tescillendiği 23 Nisan, Atatürk tarafından çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiştir. Atatürk, dünya tarihinde çocuklara bayram armağan eden tek lider 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da dünyada kutlanan yegane çocuk bayramıdır."

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar da 23 Nisan'ın, tüm dünya çocuklarına armağan edilen bir bayram olmasının yanında, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun ilan edildiği gün olduğunu belirtti.

Türkiye'nin ve dünyanın geleceğinin çocukların ellerinde şekilleneceğine işaret eden Ünüvar, mesajında şunları kaydetti:

"Çocuklarımız, milli egemenliğimizin devamlılığını sağlayacak en önemli kaynağımızdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek, donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı olarak yetişmelerini sağlamak hepimizin ortak hedefidir. Türkiye'de, 24 Haziran'da yapılacak seçimle yeni bir dönem başlayacak. Gönül rahatlığıyla ifade edebiliriz ki; millet iradesinin daha güçlü bir şekilde temsil edileceği cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi sayesinde çocuklarımız daha büyük, daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye'de yaşayacaklar. AK Parti olarak, milletimizin teveccühü ile bu seçimden de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde alnımızın akıyla çıkıp, sadece ülkemiz çocukları için değil tüm dünya çocukları için aşkla çalışmaya devam edeceğiz."

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

TBMM'nin 98 yıldır milli kimliğin, milli onurun ve milli egemenliğin eşsiz abidesi olduğunu belirten Sözlü, şunları kaydetti:

"Dönemin meclis üyelerinin her birinin geldikleri toplumsal tabaka, kültür düzeyi, dünyaya bakışları, hatta savundukları siyasi düşünceler bile özünde aynı değildir. Milli mücadele kahramanları arasında dahi fikir ve değerlendirmelerde çeşitlilik her ortamda kendisini göstermiştir ancak mesele vatan mücadelesi olunca görüş ayrılıkları esasa nüfuz edememiş, tam bir birlik ruhu içinde millet ve devlet bekasına sahip çıkmak için Anadolu'ya buradan ses verilmiştir. Bugün de bu bilinç örnek alınmalı, bu duruş Gazi Meclis'ten memleketin her bir zerresinde özenle hissettirilmeli."

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Demirtaş Ak Parti 23 Nisan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title