Haberler

    Almanya'daki Türk Şirketleri 500 Bin Kişi Çalıştırıyor, 55 Milyar Dolar Ciro Yapıyor

    MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Hessen şubesi, Offenbach'ta ilk kez düzenlenen 'İnşaat ve Emlak Fuarı'na ev sahipliği yaptı.

    MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Hessen şubesi, Offenbach'ta ilk kez düzenlenen 'İnşaat ve Emlak Fuarı'na ev sahipliği yaptı. 65 Türk ve Alman şirketin katıldığı fuarın açılışını Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Hessen Milletvekilleri Heiko Kesseckert (CDU), Jörg Uwe Hahn (FDP), MÜSİAD Hessen Başkanı Musa Aydın ile birlikte yaptı. Fuar inşaat ve emlak sektörünün farklı bileşenlerini biraraya getirdi.

    360 MİLYAR DOLAR, 3345 PROJE

    Türkiye'nin inşaat sektöründeki başarılı grafiğine de dikkat çeken Karartı "Türk müteahit ve şirketleri dünya genelinde 360 milyar dolarlık 3345 proje gerçekleştirdi. Almanya genelinde 100 binin üzerinde Türk kökenli sermayeye sahip şirketin yıllık cirosu 55 milyar doları aştı. Yarım milyon insana da istihdam sağlıyorlar. Bunlar arasında inşaat sektörünün çok önemli bir yer tuttuğunu biliyoruz. Üreten, kazandıran ve kayda değer istihdam sağlayan işletmelerimiz, ikili ilişkilerimize de büyük bir katkı sağlıyor" dedi.

    Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, fuarı gezerek katılımcı şirketlerden bilgi aldı.

    SEKTÖR ARSA BULAMIYOR

    Fuarda yapılan konuşmalarda inşaat sektörünün Frankfurt ve Offenbach'ı da kapsayan Rhein Main Bölgesi gibi çok göç alan bölgelerde  alan sıkıntısı yaşadığına dikkat çekildi. CDU Hessen Ekonomi Sözcüsü Heiko Kesseckert, hızla büyüyen Rhein Main Bölgesi'nin konut açığını kapatmak için inşaat sektörünün işlerini kolaylaştıracak düzenlemeler yapacaklarını söyledi.  Hessen eski Adalet ve Uyum Bakanı Jörg Uwe Hahn da iki ülke arasındaki siyasi meselelerin giderilip Bursa ile Hessen arasındaki kardeş bölge ilişkilerinin derinleştirilmesini istediklerini kaydetti. MÜSİAD Hessen Başkanı Musa Aydın da Türkiye ile Almanya arasında köprü olmak ve ekonomik ilişkileri derinleştirmek istediklerini söyledi. Aydın, "Kazan, kazan sistemi ile ticaretimiz artacak. Herkes kazanacak" dedi.

    KONUT AÇIĞI ÇOK BÜYÜK

    Fuara katılan Arrivare emlak şirketi sahibi Özden Deniz, arsa bulamadıklarından yakındı. Berlin, Düsseldorf, Rhein Neckar, Rhein Main bölgeleri gibi büyük göç alan yerlerde büyük konut açığı bulunduğuna dikkat çeken Deniz, "Doğu Almanya'nın bazı bölgelerinde arsanın metrekaresi 50 euro iken batıda bu rakam 3 bin euroya çıkıyor. Belediyeler yeni iskan bölgeleri tahsis etmeli. Siyaset bürokratik engelleri ortadan kaldırmalı" dedi.

    YENİ KONUTLARDA GÜVENLİK SİSTEMİ ŞART

    Avrupa Merkez Bankası akıllı anahtar sistemini de kuran Erbacher şirketi sahibi Salih Taşdirek, Türklerin konutlardaki güvenlik sistemine yatırım yapmaları gerektiğini söyledi. Almanya'da artan hırsızlık olaylarına dikkat çeken Taşdirek, "Devlet güvenlik sistemi yatırımının yüzde 10'unu KfW üzerinden iade ediyor. İnsanlar canını, malını, çocuklarını, ailesini korumak zorunda. Emniyet konusundaki değer yargılamız değişmeli. Değerli eşyaların çalınmasının yanısıra hırsızın yarattığı travmanın mali karşılığı yok" diye konuştu.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Frankfurt Offenbach Almanya Hessen Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title