Haberler

Filistinli Engelli Kardeşler Hayallerine Türkiye'de Kavuşacak

Güncelleme:

Doğuştan vücudunun belden aşağısı olmayan ve İsrail ambargosu altındaki Gazze'de tıbbi yoksunluklar nedeniyle tedavi imkanı bulamayan Filistinli Şerif kardeşler, tedavi için Türkiye'ye geldi.

Doğuştan vücudunun belden aşağısı olmayan ve İsrail ambargosu altındaki Gazze'de tıbbi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamayan üç engelli kardeş Secud, Muhammed ve Enes El Şerif, tedavi için Sağlık Bakanlığı Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

MUAYENELERİ YAPILDI

Ortopedi ve Rehabilitasyon Birimi Sorumlusu Doç. Dr. Koray Aydemir ve Uzman Doktor Yasin Demir tarafından ilk muayeneleri yapılan 11 yaşındaki Secud, 9 yaşındaki Muhammed ve 2,5 yaşındaki Enes'in ayağa kalkabilmeleri için gerekli değerlendirmeler yapıldı.

Gazzeli Engelli Kardeşler Hayallerine Türkiye'de Kavuşacak

"SİZ BİZE BİR YOL GÖSTERDİNİZ VE BİZİM ADIMIZI DUYURDUNUZ''

Baba Imad El Şerif yaptığı açıklamada, Türkiye'ye geldikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. 5 çocuğundan 2'sinin doğuştan ayakları ve elleri olmadığını anlatan Şerif, "11 yıldır sağlık sıkıntılarıyla uğraşıyoruz. Bugüne kadar hiçbir yardım alamadık ve ne yapmamız gerektiği konusunda bir çözüm bulamadık. Anadolu Ajansına çok teşekkür ediyoruz. Siz bize bir yol gösterdiniz ve bizim adımızı duyurdunuz." dedi.

Gazzeli Engelli Kardeşler Hayallerine Türkiye'de Kavuşacak

TÜRKİYE'YE DÖRT GÜNDE ULAŞTILAR

Gazze'de çok zor koşullar altında yaşadıklarını anlatan Şerif, Türkiye'ye dört günde ulaştıklarını, sınır kapılarında yerde yattıklarını, çok yorulduklarını ve aç kaldıklarını söyledi.

Gazzeli Engelli Kardeşler Hayallerine Türkiye'de Kavuşacak

Kaynak: Youtube / Güncel

Sağlık Bakanlığı İsrail Gazze 3.Sayfa Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

...:

afrika ülkelerine yapılan yardımları görün bi de. . Türk sevgisi o kadar çok ki anlatamam. . rabbim milletimizi korusun inşallah. .

5
0
yanıtYanıtla
HH:

ALLAHIM SEN ONLARA VE İHTİYACI OLAN TÜM ÇOCUKLARA YAŞAMA SEVİNCİ VER.

3
0
yanıtYanıtla
çekimser:

Türkiye''de orta gelirli bir vatandaş olarak 3 çocuğum olsun istiyorum ama iyi bir gelecek ve hayat sunamayacağım için cesaret edemiyorum. İyi bir gelecek ve hayat sunamadığım çocuk ileride başkalarının hayatlarına salça olacak biliyorum ve sadece kendi çocuklarıma değil, huzur içinde yaşayan diğer vatandaşlara karşı da sorumlu davranıyorum ama adamlar savaşın içinde 5 çocuk yapıyorlar ve hala çocuk yapabilecek yaştalar. yazık, harbiden yazık o bebelere.

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title