Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Trabzon, Ordu, Rize, Giresun, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı.

Trabzon'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Valilik önünde tören düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş'ın, Atatürk anıtına çelenk sunması ile başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Törene, Vali Yücel Yavuz, 4. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tankçı Albay Osman Akyıldız, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı Binbaşı Ali Münir Gümüşbaykal, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Vali Yavuz, törenin ardından etkinlikler kapsamında Acara Özerk Cumhuriyeti'nden kente gelen öğrencileri, şehit Tamer Aktaş'ın kızı Betül Aktaş'ı, şehit Enes Naci Torpi'nin çocukları Enes ve Sümeyye Torpi'yi makamında kabul etti.

Yavuz, makamını Betül Aktaş ile İskenderpaşa Ortaokulu öğrencileri Sudenaz Gayret ve İlvenaz Emir'e teslim etti.

Ordu

Ordu'da kutlamalar kapsamında ilk tören Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş'ın Atatürk anıtına çelenk sunduğu program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın seslendirilmesinin ardından sona erdi.

Kentteki kutlamalara daha sonra Altınordu ilçesindeki 15 Temmuz İlkokulu bahçesinde devam edildi. Vali Seddar Yavuz'un çocukların bayramını kutladığı törende çeşitli gösteriler sunuldu.

Etkinlikte, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan, Vali Yavuz makamında öğrencileri ağırladı. Yavuz, makamını 15 Temmuz İlkokulu öğrencisi Hilal Nur Çakıcı'ya emanet etti.

Gümüşhane

Gümüşhane'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı. Valilik önündeki Atatürk anıtına Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan'ın çelenk sunduğu törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Törene Vali Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile vatandaşlar katıldı.

Memiş, buradaki törenin ardından öğrencileri makamında kabul etti. Memiş, makamını Yusuf Çiftçi İlkokulu öğrencisi Şevval Aras'a teslim etti.

Giresun

Giresun'da da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çeşitli törenler düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Atatürk anıtına çelenk sundu. Buradaki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

Vali Harun Sarıfakıoğulları, öğrencileri makamında kabul etti. Sarıfakıoğulları'nın makamına, Gazipaşa İlkokulu öğrencisi Eylül Nisa Güngör oturdu.

Gazipaşa İlkokulu bahçesinde devam eden kutlamalarda öğrenciler halk oyunları gösterisi sundu. Kutlamalar, öğrenciler arasında düzenlenen balon patlatma ve yumurta taşıma gibi çeşitli yarışmaların ardından tamamlandı.

Törene, Giresun Belediye Başkan Vekili Orhan Kurt, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Rize

Rize'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenle kutlandı. Rize Valiliği önünde düzenlenen ilk törende, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Erdoğan Bektaş, İstiklal İlkokulu öğrencilerinden Muhammed Adnan Çap'a makamını teslim etti.

Yenişehir Spor Salonu'nda devam eden kutlamalarda, öğrenciler çeşitli gösteriler sundu. Acara Özerk Cumhuriyetinden gelen Çankı Folklor Grubu'nun da gösteri yaptığı program, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Törenlere Valisi Bektaş'ın yanı sıra İl Garnizon Komutanı jandarma Albay Hakan Dedebağı, Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ve diğer ilgililer katıldı.

- Bayburt

Bayburt'ta da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama programları düzenlendi.

Vali Ali Hamza Pehlivan, evde eğitim alan Aydıntepe Şehit Oktay Altuntaş birinci sınıf öğrencisi Nurbanu Turan'ı makamında kabul etti. Pehlivan, makamını hidrosefali hastası Turan'a teslim etti. Tekerlekli sandalyesi ile Valilik makamına geçen Turan, tek amacının insanları mutlu etmek olduğunu söyledi.

Vali Pehlivan ve Turan, buradaki programın ardından, makam aracı ile kutlamaların yapıldığı Şehit Üsteğmen Cem Nuri Başgül İlkokuluna geldi.

Çeşitli gösterilerin yapıldığı programda, "Bayrak" adlı şiiri okuyan ikinci sınıf öğrencisi Kübra Artar gözyaşlarını tutamadı.

Artvin

Artvin'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

Yenimahalle Şehir Stadında düzenlenen törende, öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler sunuldu. Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunduğu programda, protokol üyeleri tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Gürcistan'dan gelen çocukların da gösteri yaptığı etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.

Törene, Vali Ömer Doğanay, Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Fahrettin Tilki, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

23 Nisan Giresun Trabzon Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
title