Haberler

Doğu Anadolu'da "23 Nisan" Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta coşkuyla kutlandı.

Van Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlikler, Van Gölü sahilindeki 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda anaokulu, ilk ve ortaokul öğrencileri tarafından halk oyunları, tekvando, çocuk oyunları sergilendi. Törende şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, kamu kurumlarının stantlarını gezerek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Etkinliklere katılan öğrenciler ve velileri, bayramın coşkuyla kutlandığını ve çok mutlu olduklarını söyledi.

Programa, Vali Yardımcısı Sinan Aslan, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, ilçe kaymakamları, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Milli Eğitim Müdürü Murat Tevke ve kurum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bitlis

Bitlis'te, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan program İsmail Eren Spor Salonu'nda devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törende, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Anadolu coğrafyasının dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yaptığını söyledi. Korkmaz, "Şanlıurfa Göbeklitepe'deki 12 milyon yıllık anıt, medeniyetlerin beşiği olan toprakların üzerinde yaşadığımız bu vatana ait olduğunu göstermektedir." dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı gösteriler sahnelendi, şiir ve şarkılar okundu, halk oyunları gösterileri yapıldı.

Programa, Vali ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, Vali Yardımcısı Tekin Erdemir, Bitlis Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Muş

Muş'taki tören, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Selçuklu İlkokulu bahçesinde devam eden törende konuşan Milli Eğitim Müdür Vekili Enver Kıvanç, 23 Nisan'ın tarihin dönüm noktalarından biri olduğunu vurguladı.

Kıvanç, Türk milletinin dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup muhafaza edeceğini kaydederek, "Millet olarak amacımızı akıl ve bilimin ışığında ilerleyen milli ve manevi değerlere bağlı bir toplum olarak sonsuza kadar var olabilmektir." ifadesini kullandı.

Tören, öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilerin sunulması ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Törene Vali Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve veliler katıldı.

Hakkari

Hakkari'de, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda devam etti.

Vali Cüneyit Orhan Toprak, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın anlam ve önemine değinerek, tarihte verilen mücadele sayesinde ülke olarak elde edilen kazanımlara vurgu yaptı.

Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramın Türkiye'de olduğunu aktaran Toprak, şunları kaydetti:

"Güçlü ve modern Türkiyemizin daha da ileri gitmesi, dünyanın en güçlü ülkeleri arasında var olan yerini daha da ileri götürebilmesi için bu bayramlar vesilesi ile biz kendimizi birer kez yeniliyoruz, tazeliyoruz. İnşallah bu bayramlar buna vesile oluyor. Bu vesile ile başta çocuklarımızın, burada bulunan siz çok kıymetli Hakkarili vatandaşlarımın, komutanlarımızın, mesai arkadaşlarımın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutuluyorum."

Tören öğrencilerin giydiği farklı ülkelere ait kıyafetlerin tanıtılmasının ardından öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı müzik dinletisi, dans ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Törene, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, Hakkari Baro Başkanı Zeydin Kaya, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yavuz Öztürk, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

23 Nisan Hakkari Bitlis Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title