Haberler

Çocuklar Eğlendi, Aileler Sevindi

23 NİSAN MİNİATÜRK'TE DOLU DOLU GEÇTİ

Etkinliklerde yüzlerce çocuk ritim atölyesinden illüzyon ve pandomim gösterilerine, kağıt uçak atölyesinden köpük balon şovuna kadar birbirinden eğlenceli atölyelere katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'nin düzenlediği etkinliklerde, TRT Çocuk Korosu da en sevilen şarkıları ile çocuklara unutulmaz bir bayram yaşattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98. yıl dönümünü çocukların en sevdiği etkinliklerle kutladı. İBB Kültür AŞ, ailelerin ve çocukların birlikte vakit geçirmekten hoşlandığı mekânların başında gelen Miniatürk'te birbirinden eğitici ve eğlenceli aktiviteler düzenledi.

Uzun tahta bacak ve palyaçoların yer aldığı kortej ile başlayan şenlikte; geleneksel oyunlarımızdan kukla gösterisi, eğitici ritim atölyesi, bitki ve tohumları tanıtacak botanik atölyesi, geleneksel çocuk oyunları, eğlenceli yarışmalar, Türk savaş uçaklarının yapıldığı kağıt uçak atölyesi ve her yaştan seyircinin ilgisini çeken illüzyon ve pandomim gösterileri çocuklarla buluştu. Kukla ekibi "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" oyunuyla izleyicilere güzel bir oyun sundu. Atölyelerdeki uygulamalarda çocuklar çiçek dikmeyi, uçurtma yapmayı ve çalan müzikle ritim tutmayı öğrendiler. Sokak oyunları içinde özel bir yeri olan halat çekme, balon şişirme, çuval yarışı, ip atlama, yumurta taşıma, çuval gibi en eğlenceli yarışmalara katılan çocuklar oyun koçları eşliğinde keyifli anlar yaşadılar.

TÜRK SANAT MÜZİĞİ ÇOCUK KOROSU'NDEN MUHTEŞEM KONSER

Şenlikte, TRT İstanbul Radyosu Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu, Sanatçı Mehmet Özkaya yönetiminde sahne aldı. Konser balonlar ve Türk bayraklarıyla renklendi. İlk olarak koro, ünlü Şair Yusuf Ziya Ortaç'ın "Bir topum var lastikten" şiirini seslendirdi. Devamında da Karınca Çok Çalışır ve Meşhur İstanbul Şarkısı Üsküdar'a Giderken şarkısını söylediler. Ayrıca Minika Go Dergisinin sevilen çocuk yazarları Esin Şahin, Salih Zengin ve Mevlana İdris etkinlik kapsamında çocuklarla imza töreninde buluştu. Ünlü İllüzyonist Olcay Kutluca da çocuklara en güzel şovlarını sundu.

MASAL DİYARLARINA YOLCULUK

Çocuklar gün boyu süren etkinlikler çerçevesinde önce Dede Korkut'un masal dünyasına heyecanlı bir yolculuğa çıktı. Dede Korkut rolündeki oyuncu bu alanda mekânların yanlarına geldikçe o mekânın bilinmeyen hikayesini çocuklarla paylaşarak onlara heyecanlı bir dünyanın kapılarını araladı.

Şenlikte TRT Çocuk'un sevilen çizgi filmi İstanbul Muhafızları'ndan bazı sahneler de sergilendi. "Yeşil fon" teknolojisi ile alınan görüntüler, çizgi filmin içerisinde çocukların göründüğü videolara dönüştürüldü. Bu videolar 23 Nisan etkinlikleri kapsamında, sosyal medyada, youtube sayfasında yayımlanarak çocuklara unutulmaz anılar bırakıldı.

Dolu dolu geçen etkinliklerde çocukların en çok sevdiği köpükten renkli devasa balonların yapıldığı Bouble Show da çocuklarla buluştu. Çocuklar için şiir yazmış şairlerimizin fotoğrafları ve yazdıkları şiirlerden oluşan panoların süslediği etkinlik alanında çocuklar aileleriyle birlikte bol bol fotoğraf çektirerek bayramı doyasıya yaşadılar. Pamuk şeker ve patlamış mısırın ikram edildiği şenlikte, çocuklar şişme oyun alanında gönüllerince eğlenip Miniatürk'ü, Kristal Müze'yi ve Zafer Müzesi'ni görme imkânı buldular.

Etkinlik bitiminde çocuklar kortej eşliğinde Miniatürk'teki 15 Temmuz ve Şehitler Köprüsüne gelerek Kağıt Uçak Atölyesinde hazırladıkları uçakları Afrin'de görev alan Mehmetçik için fırlattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Miniatürk 23 Nisan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title