Haberler

23 Nisan'da Hayvanat Bahçesi'ni 55 Bin Kişi Ziyaret Etti

Güncelleme:

Dünya'nın dördüncü, Avrupa'nın üçüncü, Türkiye'nin ise en büyüğü olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, dün tarihi günlerinden birisini yaşadı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ziyaretçi yoğunluğu yaşayan Hayvanat Bahçesi, adeta doldu taştı. 7'den 70'e herkesin akın ettiği Hayvanat Bahçesi'nde ailesiyle güzel bir gün geçiren Gaziantepliler, rekor kırdı. 55 bin ziyaretçi ağırlayan Hayvanat Bahçesi, çocukların eğlence merkezi oldu.

Gazianteplilerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelenler, hayvanat bahçesinin girişinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Kalabalığa rağmen aileleriyle hayvanat bahçesine giren çocuklar, zürafa, fil, aslan, kaplan, ayı, deve kuşu, zebra, flamingo gibi hayvanları görebilmek için adeta birbiriyle yarıştı.

Şehir içinden ve şehir dışından binlerce ziyaretçiyi ağırlamanın gururunu yaşayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ni gezen aileler, geniş bir araziye kurulu hayvanat bahçesinde binlerce çeşit hayvanın olduğunu bildirdi.

Aileler, çocuklarıyla birlikte güzel bir gün geçirdiklerini belirterek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını düşünerek Hayvanat Bahçesi girişlerini ücretsiz yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e teşekkür etti.

Tüp bebek yöntemiyle Dünya'ya gelen ilk fil olan "Gabi"nin 13'üncü yaş gününü kutlamak amacıyla Hayvanat Bahçesi'ne giden Başkan Şahin, Hayvanat Bahçesi'nin maskotu Can'ı kucağına aldı, kuzu ve tavşan sevdi. Öte yandan Fok Evi'nde düzenlenen fok gösterisini izleyen Şahin'e, özel eğitimli fok Sami, çiçek verdi.

Yetkililer, 2017 yılında Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni 3,5 milyon kişi ziyaret ettiğini, bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hediye ettiği aslanlarla 4,5 milyon kişinin hayvanat bahçesini ziyaret edeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatma Şahin 23 Nisan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title