Haberler

Diyarbakır-Bağırsaklarını Torbada Taşıyan 6 Çocuk Babasının Çaresizliği

Bağırsaklarını torbada taşıyan 6 çocuk babasının çaresizliğiİzmir'in Bergama ilçesine 5 yıl önce orman işçisi olarak çalışırken çıkan tartışmada pompalı tüfek ile yaralandığı için geçirdiği 100'e yakın ameliyata rağmen bağırsakları vucudunun dışında torbada taşıyan 6 çocuk babası Necat...

Bağırsaklarını torbada taşıyan 6 çocuk babasının çaresizliği

İzmir'in Bergama ilçesine 5 yıl önce orman işçisi olarak çalışırken çıkan tartışmada pompalı tüfek ile yaralandığı için geçirdiği 100'e yakın ameliyata rağmen bağırsakları vucudunun dışında torbada taşıyan 6 çocuk babası Necat Soysal, yetkililerden sağlığına kavuşmak için yardım bekliyor. 47 yaşındaki 6 çocuk basası Soysal, ailesini geçindirdmek için aylık 500 liraya temizlik işinde çalıştığını belirterek, İyi bir doktor olursa iyileşebilirim. Hastalığım yok, sadece bağırsak dışarıda. Ayakta duramıyorum, oturamıyorum ve çalışamıyorum. Bu 4 ay içerisinde sadece 60 kez ameliyat oldumdedi.

Diyarbakırlı Necat Soysal (47), orman işçisi olarak çalışmak üzere 5 yıl önce ailesiyle birlikte İzmir'in Bergama ilçesine gitti. Çocuklarını köy okuluna götürürken Köyde çıkan bir tartışmada pompalı tüfekle yaralanan Soysal'ın hayatı o günden sonra karardı. Bergama'da ameliyat olan Soysal, İzmir'e sevk edildi. Burada yapılan müdahalenin ardından Soysal, taburcu oldu. Kısa süre içerisinde Soysal, pompalı tüfekten çıkan saçmalardan mermi çıkış yerinden tekrar kanama olması nedeniyle hastaneye gitti. Yapılan müdahalede Sosyal'ın bağırsağının patladığı ortaya çıktı. Yaklaşık 100'e yakın ameliyat geçiren ve bir türlü sağlığına kavuşamayan Soysal, 6 çocuğuna bakmak için yaşam mücadelesi veriyor. Hayatı kararan çaresiz baba şimdi ise bir bağırsağı kolostomi torbası içerisinde, kuzeninin yanında temizlik yaparak aylık aldığı 500 lira para ile geçimini sağlıyor. Maddi durumu olmayan Soysal, yetkililerden sadece sağlığına kavuşması için yardım talep ediyor.

'MADDİ DURUMUM OLMADIĞI İÇİN İYİ BİR DOKTORA GİDEMİYORUM

Necat Soysal, başından geçenleri anlatırken, O günden sonra hep bu acıyı çektim. Neyim varsa hepsini tedavim için verdim. Bir türlü düzelemedim. Düzelince yine başlıyor. İyi bir doktora denk gelemiyorum herhalde. Maddi durumum iyi olmadığı için iyi bir doktora da gidemiyorum. Bağırsağım ile kemiğim bir birine değdiği için sürekli iltihaplanıyordu. Ortopedi doktoruna gittim, yıkandığı zaman patladı. Genel cerraha sevk ettiler sonra bir türlü kapanmadı. Geçimim çok zor yapamıyorum. Sadece kuzenimin dükkanında temizlik yapıyorum aylık 500 lira alıyorum. Geçimim bu şekilde. İyi bir doktor olursa iyileşebilirim. Hastalığım yok sadece bağırsak dışarıda. Ayakta duramıyorum, oturamıyorum ve çalışamıyorum. Bu 4 ay içerisinde sadece 60 kez ameliyat oldum. Patlayınca ameliyata alıyorlardı beni çok zor durumda kaldım dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bergama İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title