Haberler

Çin'de Dev Sivrisinek Bulundu

Güncelleme:

Çin'in güneyinde 11,15 santimetre kanat uzunluğuna sahip dev sivrisinek bulundu.

Geçen yıl ülkenin güneybatısındaki Sıçuan eyaletinin başkenti Çıngdu'da Çingçıng Dağı'nda bulunan 11 buçuk santimetre uzunluğundaki sivrisineğin, dünyanın en büyük sivrisinek türü olan Holorusia Mikado türüne ait olduğu belirtildi.

KAN DEĞİL NEKTAR İLE BESLENİYOR

Sivrisineği, saha çalışmaları yaptığı sırada bulan Çıngdu Batı Çin Böcek Müzesi yetkililerinden Böcekbilimci Cao Li, 11,15 santimetre kanat uzunluğu bulunan dev sivrisineğin diğer türlerinden farklı olarak kanla değil nektar ile beslendiğini ifade etti.

ÖMRÜ SADECE BİR KAÇ GÜN

Bu türün ömrünün, sadece birkaç gün olduğunu ve büyük gövdelerinden dolayı uçma özelliklerinin zayıf olduğunu kaydeden Cao, dev sivrisineklerin yoğun bitki örtüsü olan yerlerde yaşadıklarını ifade etti.

Türkiye'de Tipula sineği olarak da bilinen Holorusia Mikado türünün, Çıngdu kentinde 2 bin 200 metreden alçak dağlık alanlarda yaşadığı belirtiliyor.

Dünyada ilk Japonya'da bulunan ve 1876'da İngiliz böcekbilimci John Obadiah Westwood tarafından adı konan Holorusia Mikado sivrisinek türünün kanat uzunluğu ortalama 8 santimetreyi buluyor.

EN BÜYÜK BÖCEK 62,4 SANTİMETRE

Böcekbilimci Cao Li, 2016 yılında boyu 62,4 santimetreye ulaşan dünyanın en uzun böceğini bulmuştu.


Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (11)

TT:

burda da var haber diye veriyorsunuz

6
0
yanıtYanıtla
01:

bizdeki kan emici sivrisinekler problemsiz on yillarca yasayabiliyor. . .

6
0
yanıtYanıtla
YÜREĞİ KALBİ GÖNLÜ OLMAYAN ADAM:

Böceklerin dizaynını yapan Allah. . Gerçekten çeşit çeşit canlı yaratıyor. . . Yere ortama göre yaratıyor. . Kuran''da geçen ayet. . . ''''Yerleri gökleri yaratan Allah, bunların benzerlerini yaratmaya kadir değilmidir''''?. . Demekki cennetleri de yaratmış. . Kalınacak ne güzel yurtlar yerler oralar kimbilir. . . Güneş yok, cennet küre mi bilmiyoruz, Ne nimetlerin saklı olduğunu Allah biliyor. . . Allah insanı buraya mı sokmak istiyor ?!Altından ırmaklar akan cennetlere ?!sonsuza kadar yaşa, birde ?!

5
0
yanıtYanıtla
Erdi dinçler:

Çinde mi bulunmuş ulan benim askerlik yaptığım yerde bunlardan yüzlerce vardı

3
0
yanıtYanıtla
hahaha:

nerde yaptın askerliği kesin vietnamdır. .

yanıt2
yanıt1
İsimsiz:

Ne alaka heryerde var bu..

1
1
yanıtYanıtla
x man:

iyiki kanla beslenmiyormuş yoksa ayvayı yemiştik.

1
0
yanıtYanıtla
bzztt:

bende gördüm türkiyedede var bunlardan hatta arada konuşup dertleşiyoruz

0
0
yanıtYanıtla
Kara Beyraam:

Benim evimde de var aynısı. Öldürmedim duruyor. Resmini nereye atıyım.

0
0
yanıtYanıtla
BiLMiŞ:

Gördüğünüz böcek erkek cinsiyetine sahip sivri sinektir. . . Sivrisinek olan her yerde vardır. . . Ancak çok nadir denk gelir. . . Bilindiği üzere sadece dişiler kan emer ve boyutları bildiğimiz sivrisineklerdir. . .

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title