Haberler

    Türk Halkının Cömertliğine ve İnsanlığına Tanıklık Ettim'

    "İHTİYAÇ sahibi sığınmacılara yardıma koşan Türk halkının cömertliğine ve insanlığına tanıklık ettim" diyen Bildt, Türkiye'yi ve Türk insanını çok sevdiğini söyledi.

    "İHTİYAÇ sahibi sığınmacılara yardıma koşan Türk halkının cömertliğine ve insanlığına tanıklık ettim" diyen Bildt, Türkiye'yi ve Türk insanını çok sevdiğini söyledi. Bildt, şöyle konuştu: "Harika ve güzel bir ülke olan Türkiye'yi seviyorum. Türkiye'ye yaptığım birçok ziyaret kapsamında muhteşem kadınlar ve insanlarla tanıştım, harika bir kültür öğrendim. Baklavayı çok seviyorum. AP'de Türkiye Dostları Grubu'nun başkanıyım. Düzenli olarak Türkiye'ye seyahat ediyorum. Seyahatler sırasında sadece Ankara'ya ve İstanbul'a gitmiyorum. Türkiye'nin birçok yerini gezdim. Türkiye'nin Suriye sınırına, Gaziantep ve Nizip'e gittim."

    TÜRKİYE, AB'NİN KİLİT ORTAĞIDIR

    "Türkiye'nin, ırkçılığa ve aşırıcılığa meydan vermeden 3 milyondan fazla sığınmacıya baktığına şahit oldum. Tabii ki her şey dört dörtlük değil ama genel anlamda Türkiye'nin sığınmacı politikası başarılı buluyorum. Türkiye ve AB arasında birçok ortak çalışma var. Gümrük Birliği gibi, terörizmle mücadele gibi. Ayrıca Türkiye göç, enerji, barış, güven ve ticaret konularında AB'nin Ortadoğu'ya açılan bir kapısı ve kilit bir ortağıdır. AB ile Türkiye arasında iş birliğinin ve diyaloğun devam etmesi lazım."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Avrupa Birliği Türkiye Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title